Rømø Golf Klub er en én af landets mindste klubber, og det strålende anlæg, der ejes af Enjoy Resorts, har plads til mange flere golfspillere

Det går faktisk godt for Enjoy Resorts, der ejer og driver golfbanen på Rømø. I hvert fald er der godt booket op i feriehusene, så godt at tidligere tiders blodrøde tal i regnskabet er blevet vendt til pæne sorte tal.

Jesper Aalund Olsen er vendt tilbage som direktør for resortet efter fire år som selvstændig, der er kommet en ny, dygtig greenkeeper til at stå for golfbanen og resortets restaurant har fået en ung, ambitiøs forpagter.
Alle pile peger således i den rigtige retning, det er kun lige antallet af golfspillere på resortets 27 huller, der lader noget tilbage at ønske.
Klubben, der er tilknyttet anlægget, er én af landets mindste, blot 112 medlemmer har Rømø Golfklub, og de har altså den ufattelige luksus, at have ét golfhul pr. ca. fire medlemmer. Den dag vi besøger anlægget er i omegnen af 10 procent af klubbens medlemmer på banen med os. Der er med andre ord god plads.
Og det vil Jesper Aalund Olsen naturligvis gerne lave om på.
”Feriehusene appellerer til børnefamilierne, så i alle ferieugerne, er belægningsprocenten i husene tæt på 100. Det er rigtigt godt, men det er ikke dem, der spiller golf. Golfspillerne har vi haft vanskeligere ved at nå, selvom vi næsten kun hører godt om banen og faciliteterne. Vi har i sagens natur svært ved at konkurrere på pris med ugeophold sydpå, men vi kan mærke på dem, der kommer her på korte ophold, at de nyder alt det Rømø har at byde på – også i skuldersæsonen. Vidste du, at man bare to kilometer fra centerbygningen, finder østersbanker, hvor man kan plukke alle de østers man kan bære – helt gratis? Vi har en unik natur her i Vadehavet, hvor man kan tage på Vadehavssafari, se sort sol og, for adrenalinjunkierne, køre kite buggy på stranden. Og spille golf på en bane, som både vi og spillerne på Ecco Tour, er meget glade for,” siger direktøren.

Flot golfbane
Der er en grund til, at han nævner Ecco Tour. Deres danske sæson er i adskillige år startet på Rømø-banen, der holdes spilbar året rundt, og er en af de baner herhjemme, der tidligst kommer i tip-top stand. Det er en investering for Rømø at have Ecco Tour på besøg, for det er med til at udbrede kendskabet til en ganske strålende golfbane, som nok på grund af sin beliggenhed så langt næsten mod sydvest man kan komme i kongeriget, har en tendens til at blive overset.
Vi spiller runden på banen i selskab med den nye greenkeeper Søren Ørskov, der kom til fra Great Northern i januar, og som også er uddannet PGA-træner, så den opgave passer han også i det omfang medlemmerne har brug for et par tips.

Søren har med en lille stab og begrænsede midler fået banen op i en rigtigt god stand. Årets varme sommervejr og tørke har været hård ved Rømøs fairways, men der har ikke skullet mere end en håndfuld regnvejrsdage til, før der atter er fin vækst, og bortset fra brune pletter, så var fairways rigtigt fine. Det samme må man sige om greens, der stod virkelig flot.

Banen er bestemt ikke blandt de letteste, for der er vand i spil på næsten alle huller, og vinden herude i vandkanten er altid en faktor. Men trods sværhedsgraden er banen fair. Man kan altid se hvad der venter en. Der dukker ikke ubehagelige overraskelser op bag bakker eller træer. Undgår man bunkers og de utallige kanaler, der gennemskærer banen, så kan der sagtens komme en helt fin score ud af det. Og selve naturoplevelsen er sublim, når man går på den bløde havbund og fra de højtliggende teesteder på 6. og 14. hul har den mest vidunderlige udsigt over havet og til naboøen Sild, eller Sylt, som tyskerne kalder den. Der sejler en færge mellem Sild og Rømø hver time. Derovre er der i øvrigt masser af velhavende tyske golfspillere, men de kommer ikke til Rømø; det er ikke fint nok.

Fremgang
Historien om golf på Rømø er også historien om en gigantisk konkurs og et par ejerskifter, så måske derfor er folk lidt skeptiske. Anlægget åbnede med brask og bram og enorme ambitioner. Gourmetmad i restauranten, vildt lækkert spa og dyre feriehuse, der skulle sælges. To år efter åbningen, i 2008, væltede korthuset med et brag. Dayz Resorts kom ind og overtog stedet i 2011 i fællesskab med den nuværende ejer Martin Iversen. Det blev et vendepunkt. Alle 156 huse blev solgt på få dage, og alle var glade. Men det kræver masser af service og vedligeholdelse at drive feriecenter. Dayz og Iversen havde en aftale om at kunne byde på hinandens aktier, hvis de blev uenige om driften, og det skete i 2012, hvor det ender med at Martin Iversen og hans investorer overtager det hele.

Det er her Jesper Aalund Olsen første gang kommer til Rømø. På to år får han vendt et underskud på 11 mio. kr. til et pænt 0. Så stopper han og driver privat virksomhed indtil slutningen af 2017, hvor han bliver bedt om at tage endnu er tørn. I den periode har feriecentret kørt godt, men det er fortsat en udfordring at få golfspillere nok til Rømø. Det er i dag Jesper Aalund Olsens største udfordring, og han håber bl.a. på flere kvindelige gæster, da kombinationen af golf, det 2600 m2 store spa og god mad godt kunne være tillokkende. I år har man også fået ny restauratør, Rasmus Lodahl. En ung fyr på blot 28 år, der kommer fra et job som souschef på Schackenborg Slotskro og i øvrigt er prins Joachims private kok.
”Vi er i gang med at udvikle ideer, der skal få langt flere danske golfspillere til at komme på besøg på vores dejlige ø og vores flotte anlæg. Planen er bl.a. at tilbyde oplevelser, der går ud over dem på golfbanen alene, og her er vi åbne overfor input og gode ideer,” siger Jesper Aalund Olsen.

Fakta
Enjoy Resorts Rømø
Vestergade 31, 6792 Rømø. Tlf.: 7475 5655. www.enjoyresorts.dk.
18 huller, par 72. Længde: 6.410-4.916 meter (4 teesteder; hvid, gul, blå og rød).
Greenfee: 350 kr. alle dage/175 kr. for boende gæster på resortet.
Desuden 9 hullers pay & play bane (par36). Kr. 200/100 for boende gæster.

Faciliteter:
Proshop ÷ Restaurant √ Udlejning af golfbil √, Par3 bane ÷, Tordenshelter ÷ Omklædning/bad √. Feriebolig på banen √. Spa & wellness √.

Forrige artikelMultinationale Frankfurt
Næste artikelGolf Disneyland ved Paris
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.