Det er formentlig kun golfspillere, der er opmærksom på, at Disneyland ved Paris har sit eget golfanlæg, men det er fremragende og værd at spille. For nylig var den vært for Ping Junior Ryder Cup.

Anlægget består af et klubhus med en indbydende restaurant og alle nødvendige faciliteter. Det har en driving range med 33 udslagsmåtter, øveanlæg til pitch og putt, og mulighed for golf såvel for børn (med Mickey Mouse-formet anlæg) som voksne, der har tre 9 huls-sløjfer at vælge imellem.

Alle kombinationer af dem er ca. 6.000 m lange, og de har ret ens sværhedsgrad. Arkitekten er Ronald Fream, der er amerikansk født, men i dag driver sit arkitektfirma fra Malaysia. Han har designet omkring 150 baner globalt, bl.a. de første i Indien og den sydafrikanske Simola.

Frodig parkbane
Anlægget er en frodig parkbane med et væld af bunkers af mange originale faconer omkring de brede fairways. Der er adskilligt vand i spil, ofte indrammet af Peter Dye-inspirerede jernbanesveller, og såvel fairways som greens er temmelig ondulerede.

En fair, men ganske drilsk bane, som ligger forbløffende uforstyrret af alt andet end de mange fly til Charles de Gaulle-lufthavnen, der ligger tæt på.

Eventyrsløjfer
De tre sløjfer hedder blå, rød og orange, idet man tilsyneladende har opgivet de oprindelige 100 Acre Wood (Peter Plys), Wonderland (Alice i Eventyrland) og Neverland (Peter Pan). Da man et par steder kan gå ’galt’, er det praktisk, at såvel teesteds-markeringer som flag har sløjfens farve.
Der er et rigt liv af såvel dyr som fugle på banen, hvor Blå 7 er blandt de smukkeste og farligste huller. Det er par 4 og fra de fire teesteder fra 243-306 m langt med masser af vand i spil og en vis stigning undervejs.

Blå 9 skal nu nok også kræve sine ofre med en øgreen som afslutning på et par-5-hul, der er fra 412-481 m.

Forrige artikelHaves: Skøn golfbane. Søges: flere spillere….
Næste artikelMed golfkøller til Polske Gdańsk
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.