Hessens hovedstad har store turistattraktioner og fremragende golfanlæg inden for kort rækkevidde

Selve Frankfurt am Main har næsten 700.000 indbyggere, men det samlede storbyområde har 2,5 mio. Byen er en af Europas vigtigste messebyer med den berømte bogmesse. Den er europæisk finanscentrum med hovedsæder for såvel Den Europæiske Centralbank som Deutsche Finansbank, men den har også et multikulturelt liv, der giver sig udslag i opsigtsvækkende kunst og gastronomi.
Den har et usædvanligt antal høje bygninger og derfor en skyline, der er mere amerikansk end traditionelt europæisk.

Lufthavnen er blandt Europas mest travle, og flertallet af Tysklands motorveje krydser hinanden i Frankfurt, men i byområdet er det bedst at købe et Franfurt Card, der giver gratis transport og store rabatter på entreer og restaurantbesøg.
Ture langs eller på floden Main er en arkitektonisk oplevelse, og på vejen møder man attraktioner som det gigantiske kunstmuseum Städel med tæt på 3.000 malerier, omkring 100.000 tegninger, 600 skulpturer og et bibliotek med ca. 100.000 bøger og 400 tidsskrifter. Størstedelen af de væsentlige europæiske malere er repræsenteret i samlingen.

Frankfurt er usædvanligt multinational. 25% af indbyggerne er ikke tyske statsborgere, og der bor mennesker fra ca. 180 nationer.
Mange vil blive overrasket over, at techno-musikken har rødder i Frankfurt. De berømte spillesteder, hvor den trivedes: Omen, Dorian Gray og Cocoon, er nu alle lukket, men har stadig indflydelse på mange af de eksisterende diskoteker.
Blandt museerne findes det tyske filmmuseum, det tyske arkitekturmuseum, museet for verdenskulturer og mere end en snes andre mere specielle.

Golf
Når alle veje fører til Frankfurt, er der naturligt også fremragende golfanlæg og -resorts, bl.a. følgende tre, hvor man kan bo, spise godt og tage til Frankfurt på udflugt. Alle er medlem af Hotels auf dem Golfplatz, som er forpligtet til at have specielle tilbud på golfpakker.
Land- und Golf Hotel Stromberg, hvis bane i øjeblikket står iklædt sin smukkeste indian summer-dragt. Banen ligger i et storladent landskab med skøn udsigt fra mange teesteder og er perfekt plejet.

Man kan bo i alt fra rummelige værelser til overdådige suiter, og der er en luksuriøs spa-afdeling.
Hofhotel Georgenthal, hvis bane på mange huller forsøger at imitere linksbaner med sivbeplantning og bunkers. Hotellet har såvel en gastronomisk restaurant Giorgios som en Kaminlounge til morgenmad og lidt hurtigt mad resten af døgnet. Hotellet har spa- og skønhedsafdeling.
Hotel absolute Hof Gräbenbruch har en ’strand’ ud mod en stor sø, men også indendørs swimmingpool. Hotellet er hypermoderne i sin fremtræden, og banen er flad og let at gå

Forrige artikelI Solrød bliver man bidt af golf
Næste artikelHaves: Skøn golfbane. Søges: flere spillere….
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.