Landets fjerde ældste golfklub var på randen af konkurs, men er foreløbigt reddet.

Er vi konkurstruet? Ja, det er vi!

Så kontant fremlagde Helsingør Golf Clubs advokat, Ken Torpe Christoffersen, situationen på en ekstraordinær generalforsamling i aftes i landets fjerde ældste golfklub.

Gennem de senere år har total manglende kontrol med udgifter, budget og kassebeholdning forårsaget at golfklubben i november ikke kunne betale sine regninger. Klubbens tidligere formand, Søren Bruhn, har ignoreret samtlige advarsler fra klubbens revisor, der ellers tydeligt har tilkendegivet at situationen var kritisk, og af uransaglige årsager har den hidtidige bestyrelse og til en vis grad også klubbens menige medlemmer ikke råbt vagt i gevær.

Ny range og baneforbedring

Klubben har på trods af den dårlige økonomi gennemført en opgradering af driving range og et redesign af 10. hul, og den nu afgåede formand har udenom den øvrige bestyrelse ansat en sekretær til klubben. Hende har man måttet afskedige igen. Desuden kommunikerede bestyrelsens nu forhenværende kasserer ikke med klubbens bogholder, og han og formanden fremlagde ikke klubbens økonomiske balance for den øvrige bestyrelse, advokat, revisor eller generalforsamling. Det var først ved en uanmeldt gennemgang af klubbens økonomiske balance for få måneder siden, at klubbens revisor opdagede hvor galt det stod til. På det tidspunkt var klubben ikke i stand til at betale sine regninger da kassekreditten var overskrevet med næsten 1,5 mio. kr.

Ingen har taget af kassen

Søren Bruhn aftrådte som formand i sidste måned, og Steen Milandt trådte til som fungerende formand i et forsøg på at redde klubbens eksistens. Han sagde på den ekstraordinære generalforsamling: ”Ingen har taget af kassen, men Helsingør Golf Club er blevet ekstremt dårligt drevet”.

Bestyrelsen fik på den særdeles velbesøgte ekstraordinære generalforsamling, hvor omkring halvdelen af klubbens medlemmer var mødt op, medlemmernes accept af et løsningsforslag udarbejdet i samarbejde med klubbens største kreditor, Nykredit. Det går ud på, at man udover at betale første halvårs kontingent til 1. januar, også fra 1. februar og frem, skal betale månedligt for juli, august etc. På den måde nedbringes kassekreditten straks, og der driftes med de månedlige indbetalinger. Desuden har bestyrelsen fremsat et revideret budget, der skærer udgifterne ind til benet. Banen går stort set fri for nedskæringerne, som især rammer Sportsudvalget. Derudover fremlagde bestyrelsen en plan for den fremtidige økonomistyring, så man udgår at historien gentager sig.

Med vedtagelsen af nødplanen, undgår Helsingør Golf Club en konkurs, der i tilfælde af at planen var blevet afvist reelt var trådt i kraft på stedet. Den nye bestyrelse, der består af både nye og hidtidige medlemmer af bestyrelsen, undgik også et mistillidsvotum, i hvert fald indtil den ordinære generalforsamling, der efter planen finder sted til marts 2019.

Forrige artikelJulemarked hos H.C. Andersen Golf
Næste artikelSrixon/Cleveland Golf forlænger med Graeme McDowell
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.