Det kommer ikke helt uventet, men det var alligevel en stor beslutning, der skulle tages af Nicolai og Rasmus Højgaard i samråd med familie og rådgivere: De er nu turnet pro og vil starte deres professionelle karriere på Nordic Leagues vinterserie, hvor Joachim B. Hansen sidste år hentede sin første professionelle sejr og den selvtillid, der i sæsonens løb førte ham tilbage på European Tour.

 

Tvillingerne Nicolai og Rasmus kan allerede præstere lange rekordlister.

Tvillingerne fra Gyttegård GK har haft det lokale erhvervsliv bag sig i projektet Team Bonzai, der har haft som mål, at brødrene skulle på European Tour i 2020. Et tilsyneladende umuligt mål, som ikke desto mindre kan tænkes at blive opfyldt. De har i hvert fald allerede hentet deres første erfaringer på European Tour i 2018, som også blev et utroligt år som afslutning på en imponerende amatørkarriere for begge.

Man kan bemærke, at i 2017 skrev vi om Rasmus Højgaards fantastiske sommer. I 2018 fulgte han den flot op, men blev endda overgået af Nicolai, som for sine præstationer blev kåret som Årets Fund af Politiken, Team Danmark og DIF, mens begge sammen med John Axelsen modtog Den Gyldne Golfbold for deres sejr i Eisenhower Trophy, VM for amatørhold, som Danmark aldrig nogensinde tidligere har vundet.

Kan du ikke huske den Ida Davisen-lange smørrebrødsseddel med brødrenes triumfer i 2018, kan du finde dem i forbindelse med omtalen af Den Gyldne Golfbold. Nu venter vi spændt på fortsættelsen og ærgrer os i den forbindelse kun en lille smule over de amatørmesterskaber, som de to altså ikke kommer til at vinde i år.

 

Forrige artikelPadraig Harrington ny Ryder Cup-kaptajn
Næste artikelJustin Thomas er favorit på Hawaii
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.