——————————————————————————————

Hvis man vil på long stay med golf, er mulighederne begrænset i Grækenland, men der er faktisk nogle få rigtigt gode.

Costa Navarinos Resort på det sydvestlige Peloponnes har to 18 huls baner af god kvalitet. The Dunes er en linksbane, designet af Bernhard Langer, hvor der på mange huller kun er en klit (’dune’) mellem green og strand. Den anden bane, The Bay Course, er designet af Robert Trent Jones og er en seaside bane, der ligger med udsigt over havet fra stort set alle huller.
Der er baner på Korfu og Rhodos, som man kan se rost i turistbrochurer, men medmindre der er sket meget i år, er de ikke anbefalelsesværdige, fordi de vedligeholdes for dårligt.

Til gengæld råder Kreta i Crete Golf Club over Grækenlands bedste bane. Den ligger omgivet af bjerge inde i landet og passes og plejes perfekt. Ustandselig har man fin udsigt gennem dalene fra eleverede udslagssteder, og klubhuset er en perle med en stor, velforsynet golfshop og en lækker restaurant.
Midt i et land, hvor de færreste forstår hverken det talte eller skrevne sprog, kan det være dejligt, at Anna i klubbens reception og pro’en Henrik Engdal er svenske og meget hyggelige.
Klubben råder selv over 25 suiter, der først for nylig er blevet færdigtbyggede, men vil man have lidt natteliv eller restaurationer, kan man fx bo i Heraklion, der ligger 25 minutters bilkørsel væk.

Forrige artikelDanske golf-rejsende kan slippe for at slæbe deres bagage, samt stå i check-in kø
Næste artikelLeadbetter på koreanske hænder
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.