I byen Tourrettes blot 40 minutters kørsel fra Nice og Cannes ligger det 5-stjernede Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort i al sin pragt i skønne landlige omgivelser og byder på en oplevelse, man ikke sådan lige glemmer.

 

Unikke og fredelige omgivelser

Der er kun 58 km ad hyggelige snoede småveje og et utal af rundkørsler fra kysten i Nice og Cannes til det pragtfulde hotel Terre Blanche, som byder på oplevelser af de helt store, hvadenten man spiller golf, tennis eller blot vil slappe af og nyde livet på første klasse.

GOLFBLADET har besøgt både Hotel Terre Blanche, som ligger på 32 hektarer land i Tourrettes og vi har svært ved at spare på de mange superlativer, som stedet i den grad fortjener.

Vi havde hjemmefra reserveret en lille Renault Clio gennem Avis Biludlejning med afhentning i Car Rental i Terminal 2 i Nice Airport. Fra Danmark lander man i Terminal 1 men gå ud til busholdepladsen, hvor shuttlebussen gratis kører mellem terminalerne. Vi havde på forhånd tilmeldt os deres program Avis Preferred og kunne således gå direkte til 2. sal, hvor papirerne allerede var udfyldt og i løbet af få minutter, var vi på vej til Tourrettes.

 

Vi ankom i vores fine Renault, som pludselig virkede meget lille blandt Bentley’er, Porscher og Lambourghini’er, der prydede hotellets ankomstareal. Her tog en venlig medarbejder mod os, bar vores kufferter ind og kørte vores bil til en nærliggende parkeringsplads. Modtagelsen i receptionen fik os til at føle os som højt skattede VIP gæster og da vi så vores Deluxe villa, ville begejstringen ingen ende tage. Her er simpelthen så smukt og elegant, men samtidig er den ægte provencalske stil og vor smukke moder natur respekteret.

Vi skulle spille golf på mesterskabsbanen Le Chatéau, som er den ene af stedets to 18-hullers golfbaner. Vejen fra villaområdet til klubhuset er en oplevelse for sig selv. Man er nærmest i botanisk have og et utal af eksotiske blomster og planter vækker sanserne med deres duft og pragt. Man behøver nu ikke gå til klubhuset. Personalet kører rundt i buggy’es og fragter gæster, golfspillere og kufferter rundt ved mindste vink.

Le Chatéau er en par 72 bane på 6616  / 5178 meter og er den mest udfordrende af de to baner. Bunkers og greens får spillerne til at opleve de sande spilforhold på en mesterskabsbane.  Hvert år i september er Le Chatéaubanen vært for ‘French Riviera Masters’, det eneste europæiske topmesterskab i Frankrig. Banen er rangeret som nr. 14 i Continental Europe af Golf World og har ikke uden grund modtaget mange andre flotte priser Den dejlige velholdte, kuperede og smukke bane er tilgængelige for golfspillere med et handicap under 35. Udover selve banens layout er dyreliv, vegetation, klipper, floder og vandfald med til at gøre runden til en uforglemmelig oplevelse. Det er muligt at leje golfudstyr. Lækre Taylormade-sæt i stål og grafit. Husk blot at medbringe/købe bolde selv. Der er fri adgang til driving-range som også er i en liga for sig selv. Her kan man udover træning, få gennemtestet sit sving, balance m.m. med det nyeste og mest innovative måleudstyr. Klubben har hele to Proshops. En velassorteret shop ved klubhuset med kendte mærker og accesories og i træningsområdet en mere teknisk Taylormade Proshop.

Efter runden kan man nyde en øl, et glas champagne eller en dejlig frokost i klubhusets restaurant Les Caroubiers. Hotellets poolområde er også et besøg værd efter en varm golfrunde. Her finder man ligeledes en høj standard, gratis vand og lækre håndklæder. Adskillige medarbejdere står på spring, for at servicere gæsterne ved poolen eller i de private pavillioner. Her er familier med børn, der hygger sig og leger. Vil man have mere rolige omgivelser, kan hotellets spa-afdeling med inden-og udendørs pool besøges, hvor børn ikke har adgang i sommersæsonen.

Middagen og dejlige vine kan nydes i en af hotellets 4 restauranter. Vi spiste en dejlig 3-retters menu i restaurant La Gaudina. Her får man en skøn gastronomisk oplevelse med råvarer hovedsaligt fra lokalområdet og en yderst venlig og kompetent betjening. Én tjener serverede vores aperitif inden middagen, en sommeliér tog sig af vinudvalget, som er yderst exclusivt og velassorteret, en tredje tjener serverede/flamberede vores mad og en fjerde tog sig vort dessertvalg, som var oste fra hele Frankrig. Alle havde indgående kendskab til den mindste detalje, så det var en fryd, at bruge aftenen her.

 

Golf d’Opio Valbonne

Efter et dejligt ophold i vores store, smukke villa var vores miniferie ved vejs ende. På vej retur til Nice kørte vi en lille omvej for at spille golf på Opio Valbonne som ligger i byen Opio 50 minutter fra Terre Blanche. Herfra er der ca. 45 minutters kørsel til lufthavnen.

Banen er hyggelig 18-hullers par 72 skovbane på 5.384/4.662 mtr. og er en af ​​de ældste i regionen, designet af den britiske arkitekt Donald Harradine i 1966. Banen er omgivet af århundrede gamle træer og virker umiddelbart let tilgængelig for spillere på alle niveauer.

Hotel Château de la Bégude ligger i tilknytning til banen i en rolig og hyggelig atmosfære. På restauranten med udsigt over hul nr. 9 kan du nyde kokkens provencalske specialiteter før turen går videre udi i det franske eller hjem til Danmark

 

Forrige artikelTiger uden Scotty Cameron?
Næste artikelSpændende drivere fra Cobra
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.