Reykjavik og Island er også en drømmedestination om vinteren

Island er hot!
Ikke bare pga. de varme kilder, der gør et besøg i de udendørs badebassiner obligatorisk hele året, men også fordi landets attraktioner tiltrækker stadigt flere. På få år er antallet af turister i Island steget fra en halv mio. til 2,1 mio. i 2017.
Hovedstaden Reykjavik byder på store arkitektoniske oplevelser. Hallgrimskirkjan knejser med sit 75 meter høje tårn og anbragt på en bakke over hele byen. Ved havnen imponerer kultur- og konferencecentret Harpa såvel om dagen, som når det er illumineret i alle nordlysets farver på festaftener.

Nordlyset er yderligere en fantastisk oplevelse, og det er sandelig også gastronomien med fisk, lam og søpapegøjer på menuen. For resten har Island fået sin første Michelinstjerne, der er tildelt restaurant Dill.
Livet på alle serveringssteder fra små cafeer til fine restauranter er livligt og indtagende, og skulle du få lyst til at spille golf, kan du glæde dig over, at Golfstrømmen holder temperaturen, så det er muligt at spille til vintergreens på de fleste dage.

Baner er der nok af, såvel med 0 som 18 huller, og adskillige af klubberne har indendørs træningsfaciliteter og golfsimulatorer, så du også kan komme til at spille verdens bedste baner midt i den sorte islandske nat.
Der er mange daglige flyforbindelser til landet, og mange operatører har fristende tilbud på ophold af tre-fire dages varighed.
Også Reykjavik har et City Card, der giver gratis adgang til offentlig transport, samtlige 18 termiske svømmebade, museer og meget mere, ligesom det giver rabat til i koncertsalene, på restauranter etc.

Forrige artikelStensballegaard og den tørre efterårsbane.
Næste artikelOprykkere til elitedivisionen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.