Feriesæsonen er over os og selvom vejret har været solrigt og fantastisk i Danmark, har mange bestilt ferie eller påtænker at rejse ud af Danmark. Men skal din rejse have de bedste forudsætninger for en god start, er det meget vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler.

GOLFBLADET bringer her de opdaterede regler, så du og din familie kommer godt afsted på årets ferie.

Du skal være opmærksom på, at nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt 6 måneder ud over rejsens varighed.

Når du rejser uden for Norden, skal du som dansk statsborger altid medbringe dit pas. Dette gælder også for rejser til de lande uden for Norden, som er en del af Schengen-samarbejdet. Danmarks indtræden i Schengen-samarbejdet ændrer ikke på reglerne for, hvornår du skal medbringe dit pas, når du rejser.

Når du rejser i Norden (Norge, Sverige, Finland og Island), er det ikke nødvendigt, at du som dansk statsborger medbringer dit pas. Du skal dog stadig kunne identificere dig og skal derfor medbringe anden form for billedlegitimation. Du kan bl.a. blive afkrævet et bevis for, hvem du er, ved overnatning på hoteller og lignende.

De norske myndigheder har skærpet kontrollen af indrejsende ved grænseovergange og færgeterminaler, således at nordiske borgere, der rejser ind i Norge, skal kunne vise gyldigt pas.

Forsøg på at indrejse i fremmede lande på et dansk pas, der har været meldt mistet og er fundet igen, kan medføre problemer. I værste fald kan indrejse til det pågældende land blive nægtet. Såfremt man tidligere har haft meldt sit pas mistet, anbefales det derfor at søge om nyt pas.

Du skal være opmærksom på, at dit visum gælder for de aktiviteter, du regner med at udføre, mens du opholder dig i udlandet. Et turistvisum giver normalt ikke mulighed for f.eks. at studere, lave journalistisk arbejde, at arbejde eller være frivillig for en organisation. Mange lande ser meget alvorligt på en overtrædelser af visumreglerne. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte ambassaden eller et konsulat for det land, du skal rejse til. Læs mere på www.um.dk

Forrige artikelGratis adgang til Challenge Tour i Himmerland
Næste artikelGammel klub med nye visioner
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.