For Kolding Golf Clubs PGA pro Kenneth Hansen er samspillet med medlemmerne altafgørende.

Kolding Golf Club er en gammel klub, men den har en ung, dynamisk træner. Vi møder Kenneth Hansen i klubben på hans 31 års fødselsdag, hvor han ellers har tilladt sig at holde fri. En sjælden luksus i sæsonen, hvor arbejdsugen er på den forkerte side af 70 timer om ugen.

Hvad så udenfor sæsonen?

”Ja, der arbejder jeg vel kun 50 timer,” siger han med et smil.

Kenneth har god grund til at smile, for han er glad for sit job. Enormt glad. Han har en kombination af funktionæransættelse og selvstændig virksomhed, og kalenderen er godt booket op. Til gengæld har han ingen proshop. Blot en kilometer fra golfklubben ligger en Pro Golf Scandinavia og en Golfexperten, og dem kan han ikke konkurrere med. Der er ca. 14 dages ventetid på en lektion, men Kenneth har kun meget sjældent spontane enkeltlektioner. Han foretrækker nemlig at arbejde med spillerne over længere forløb.

”En ud af 50 booker bare én lektion, og jeg er egentlig heller ikke så interesseret i bare at give en lektion. Jeg synes, at feedback er vigtigt, og vil gerne se mine spillere udvikle sig. Derfor har jeg flere holdtræningsforløb, hvor man får tre ugentlige lektioner á en times varighed i tre måneder. Tiderne ligger på forskellige tidspunkter af dagen; både morgen, eftermiddag og aften, så det bliver fleksibelt for både mig og spillerne. Det er for alle spillere. Det højeste handicap var 50, da vi startede og det laveste 3. Forløbet er booket og betalt på forhånd, for på den måde fungerer det bedst. Så kan både jeg og spillerne afsætte tiderne i vores kalendere,” siger han.

”I begyndelsen var jeg lidt nervøs for at foreslå spillerne længere træningsforløb. Jeg var bange for at det skulle opfattes som, at jeg tog penge fra dem, men når man kan se hvordan den enkelte udvikler sig gennem et forløb – uanset om det er på et træningshold, eller et individuelt forløb – så er det en stor tilfredsstillelse; både for kunden og for mig selv. Min ambition er altid, at kunderne skal udvikle sig,” siger Kenneth Hansen, der blev uddannet for otte år siden, og har været syv år i Kolding Golf Club. Her har han også en assistent, og han har fra denne sæson også overtaget træningen i Vejen Golfklub.

Nedprioriterer eget spil

Kenneth træner nogle af landets dygtigste spillere, Challenge Tour-spilleren Martin Ovesen og stortalentet Nicolai Højgaard, men han har lige så stor glæde ved at opleve en begynder rasle ned i handicap, som ved at se en elitespiller vinde turneringer.

”Tilfredsstillelsen er den samme uanset om det er en elitespiller eller en begynder. Med begynderen oplever man succesen over kort tid, mens det er en længerevarende proces med elitespilleren. Og hvor det ofte handler om at lære klubgolferen, at svinge golfkøllen, handler arbejdet med elitespilleren mere om at løfte bundniveauet. Det vigtigste for mig, uanset hvem jeg underviser, er at føle, at jeg gør en forskel.”

Selvom han stadig selv spiller ganske godt, så har Kenneth valgt at nedprioritere sin egen golfkarriere.

”Jeg var på landsholdet som junior tilbage i 2000-05, men i dag spiller jeg på vores forårs- og efterårstur, og så måske fem runder om året. Jeg spiller på nogle måder bedre i dag, end da jeg ’gik til golf’, men jeg kan ikke både undervise i en stor klub med mange medlemmer og så selv træne og spille. Jeg spiller kun på divisionsholdet hvis spillerne ønsker det. Jeg vil ikke tage pladsen fra en ung udviklingsspiller, der arbejder helt vildt hårdt på at blive bedre,” siger han.

Forrige artikelBråvallaslag med fantastisk comeback
Næste artikelForkælelse når det er bedst
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.