Så er det igen tid til en lille regelquiz! Og igen skal vi kigge lidt frem mod de kommende 2019-regler, der jo er lige om hjørnet.

Mon du kan gætte alle fire?!

A. (Svær!) Du slår et slag (udslaget) fra teestedet – den skal have fuld gas. Du snitter dog kun lige bolden, så den ryger ned fra tee’en – og ligger fortsat inden for teestedets grænser. Må du nu lægge bolden op på tee’en igen?
1. Nej, du skal spille den, som den ligger! X. Ja, men så koster det ét strafslag, således at det bliver slag 3 2. Ja – det er helt OK – du slår så slag nummer 2

B. (Medium) Du slår fra fairway men høvler din bold out of bounds. Må du nu gerne spille en bold med ét strafslag fra 1/2 meter bag der, hvorfra du spillede på fairway?
1. Ja! X. Nej i så fald spiller du fra et forkert sted og får ét strafslag 2. Nej i så fald spiller du fra et forkert sted og får to strafslag

C. (Let) Din bold ligger på green. Du holer et langt putt med flagstangen stående i hullet. Er det OK?
1. Ja, helt OK! X. Nej, du får ét strafslag! 2. Nej, du får to strafslag!

D. (Medium). Din bold ligger op og ned ad flagstangen på green (som står i hullet). Halvdelen af bolden er over jordoverfladen og halvdelen er under. Hvad nu? 1. Bolden er i hul – tillykke! X. Bolden er i hul, men med ét strafslag 2. Bolden er ikke i hul (hele bolden skal være under jordoverfladen)

De korrekte svar er som følger:

A: 2 (“Ja – det er helt OK – du slår så slag nummer 2”). Dette er en ændring i forhold til i dag, hvor det ville have været slag nummer 3.

B: 1 (“Ja”). I 2019 skal man finde det sted, hvorfra man slog sidst, og så droppe inden for én køllelængde deraf, ikke nærmere hullet. Derfor er det (i 2019) helt i overensstemmelse med reglerne at droppe bolden 1/2 meter bag stedet, hvorfra man sidst slog.

C: 1 (“Ja, helt OK!”). I dag, derimod, ville du få to straffeslag i slagspil, og tabe hullet i hulspil,

D: 1 (“Bolden er i hul – til lykke!”). Dette er en ændring i forhold til i dag, hvor hele bolden skal være under jordoverfladen, før den er i hul.

PS: Hvis du vil lære de kommende 2019-regler på en nem (og gratis) måde, så meld dig til “Oswald’s 2019-Regelskole” på www.golfrules.com under “Regelskole” og “2019-REGELSKOLEN”.

PS PS: I dag hedder det “straffeslag”. I 2019 hedder det “strafslag”.

Med venlig hilsen
Brian Nygaard Oswald

Forrige artikelEt godt tilbud fra BRUNDTLAND GOLFCENTER
Næste artikelRegionsgolf-finaler: Vest trynede Øst