Vi spiller golfbaner med udsigt til Middelhavet, nyder lokale egnsretter og vin, og besøger et romersk amfiteater og væddeløbsbane.

Når man først er sluppet ud af Barcelonas tid tider heftige trafik, så er der ikke langt igen til Club de Golf Llavaneras, som ligger 30 km fra centrum. De 18 huller spiller på en bjergside ganske tæt på Middelhavet, og det beriger os med en god udsigt til havet på flere af hullerne. Men allerbedst er udsigten fra klubbens terrasse.

Den engelske banearkitekt F.W. Hawtree designede banen i 1945, og dermed er Club de Golf Llavaneras den fjerde ældste golfklub i Catalonien. Det engelske og klassiske banedesign kommer til udtryk i de organiske formede bunkers med semirough omkring, og de relativt flade greens.

Den samlede længde på 5.028 meter er langt fra skræmmende, men det er derimod de forholdsvis smalle fairways. Vi bliver gang på gang straffet fra tee. Den meget blandede vegetation af træer indrammer hullerne, og giver skygge på de varme sommerdage. Banen har åbent hele året, selv om nogle vil mere det bliver lidt for koldt til golf i december og januar.

Greens er godt beskyttet af bunkers og tvinger os til at vælge jern med omhu, når vi skal lande boldene på de mellemstore greens. Det er bestemt ikke en nem bane – den belønner spillere, der kan slå præcist fra tee, og da en del af par4-hullerne ikke er specielt lange, bør man overveje en 3-wood frem for driver.

 

Smagen af organisk cava

Vejen bliver mere og mere smal og chaufføren af minibussen må koncentrere sig om at blive på asfalten. Vi ankommer til vingården Alta Alella, blot 20 minutter fra Club de Golf Llavaneras. Alta Alella har opdyrket 25 hektar med vin, og tilhører en af de mindre vinproducenter i Catalonien.

Vinranker med friske skud strækker sig op og ned ad bjergskråningen, tæt på havet, og det er netop denne placering, der giver vinen og cavaen fra Alta Alella sin særlige smag og karakter. Smagen af frugt kombineret med tørhed gør hvidvinene og ikke mindst cavaen til en velegnet ledsager til fisk eller som aperitif.

Vinrankerne gror på Sauló-jord, som er en sur og sandholdig jord med lavt indhold af kalksten, lavt organisk materiale og god naturlig vanddræning.

Alta Alella producerer alle deres vine på organisk vis, hvilket udelukker alle former for brug af pesticider og herbicider. Vinproduktionen sker langt hen ad vejen som i gamle dage, og høsten med en nøje udvælgelse af druer foregår manuelt over en periode på to måneder. Vingården har vundet flere priser for sin organiske produktion, der årligt tæller omkring 300.000 flasker af hvid- og rødvin samt cava.

Alta Alella er mest kendt for sin cavaer, og Bruant 2015 er den første cava som er fremstillet uden sulfat på Alta Alella.

Alle er velkomme til at besøge Alta Alella, få en rundtur og smage vin og cava.

 

Golf og romersk historie ved Costa Daurada

Vi fortsætter vores rejse i Catalonien og kører fra Costa Brava til Costa Daurada, som ligger ca. 80 km syd for Barcelona. Ud over kilometervis af brede sandstrande og en god håndfuld golfbaner finder man hovedbyen Tarragona, som er kendt for det romerske Cirkus og amfiteater.

Bonmont Golf Club er en førsteklasses golfbane anlagt 20 km syd for Tarragona. De mange bunkers – flere end 90 – og store greens som er typisk for Robert Trent Jones Jr. står flot.

Banen, som blev indviet i 1990 ligger i imponerende omgivelser for foden af Mont Roig bjergene og har blandt andet lagt græs til Catalan Open, som i 1991 samt i 1996 var en del af Europa Tour.

Den bedste udsigt finder man fra klubhusets terrasse, hvor det er oplagt at hvile ud efter en runde, især hvis man har gået banen rundt. Banen er ret kuperet og der bliver spillet både op og ned ad bakke på mange af hullerne, men man kan sagtens trække sin bag rundt.

De 18 huller måler 6.080 meter fra gul tee, hvilket er forholdsvis langt, og kan især mærkes på de to lange par4-huller, der måler godt og vel 400 meter og tillige er banens to sværeste. Trent Jones har fået indarbejdet mange af de naturlige kløfter, som tidligere har ført vandet ned fra bjergene, men i dag danner naturlige forhindringer i banens layout.

 

Lumine Golf

Et langt drive fra stranden La Pineda ligger Lumine Golf & Beach Club, som omfatter to 18-hullers baner samt en 9-hullers. Vi er kommet for at spille Lumine Hills som åbnede i 2008 og er den mest kuperede af banerne på Lumine og med udsigt til Middelhavet fra enkelte huller.

Lumine Hills er en forholdsvis åben parkbane omgivet af pinjetæer og oliven. Lodrette klipper danner en slags bagvæg på et par af hullerne.

Det er især de mange dogleg-huller, de kuperede og meget store greens samt et stort antal bunkers, der gør at udfordringer nærmest står i kø på Lumine Hills.

Course management betaler sig, selv om der er ganske god plads på fairway, men især indspillet til green skal studeres. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken side af de kuperede greens, man vælger.

Fire af hullerne har sø i spil omkring green, og netop disse fire huller er både fremragende og spektakulære.

 

 

Forrige artikelGolfophold tæt på København, Dyrehaven og Øresund
Næste artikelJubilar i fineste form
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.