Vi har ikke nogen aprilsnar mere, men de kunne nu være ganske morsomme, især når de var tæt på at kunne være rigtige. Denne fra 2009 affødte mange spørgsmål om flere enkeltheder eller begejstrede kommentarer, før det blev afsløret, at det var en aprilsnar, og de navngivne personer havde naturligvis givet deres tilladelse:

 

Golfbanen på Langeland, der ikke har fået amerikansk invasion, men er meget populær blandt danske greenfeespillere

Langeland som dansk golfcentrum

Storslået samarbejde mellem Langelands GK og Redstone Golf Klub i hhv. Humble og Humble

Når Shell Houston Open indledes torsdag på Redcourse Golf Club i Humble, Texas, vil den blive fulgt med mere end almindelig interesse på Langeland, for den amerikanske klub har nøglen til fremgang ikke blot for Langeland Golf Klub, men for hele øen – med udsigt til samarbejde, investeringer i baneforbedring og på lang sigt turneringer på Europa Touren med amerikansk deltagelse.

Det startede ved et tilfælde. Johan Norden, der var Rudkøbings sidste borgmester, er så småt på vej ud af politik, men når han får en mulighed for at promovere Langeland, lader han den ikke gå fra sig. På et besøg i Houston troede han ikke sine egne øjne, da han pludselig befandt sig på en af USAs fineste golfbaner, og den lå i Humble.

– Langelands golfbane ligger også i Humble, forklarede han værterne, som blev ellevilde, da de hørte, hvordan de kunne hjælpe den fynske kommune og golfklub. Shell Houston Open rejser årligt omkring to mio. dollars til velgørenhed, så der var rigeligt råd til at støtte navnefællen i Danmark.

En mail til formanden for Langeland Golf Klub, Jannik Engen, bekræftede, at naturligvis var klubben interesseret, og så blev der sendt elektroniske fotos af banen til Redcourse GC, ligesom amerikanerne studerede klubbens hjemmeside intenst.

For at gøre en lang historie kort, så er resultatet blevet, at der fra dette efterår bliver et fast samarbejde mellem de to Humbler. Golfspillere fra de to lokaliteter skal besøge hinanden, og den amerikanske klub sender en pro på arbejdsferie på Langeland, så medlemmerne kan få lektioner, og så han kan planlægge en renovering af banen, så der kan afholdes internationale turneringer, og det skal for amerikanske investeringsmidler ske allerede i 2010.

Derefter er det meningen at søge om en turnering på Challenge Tour i årene 2011-14, og så skulle man være klar til at have den første danske turnering på Europa Touren siden miseren på Simon’s.

Jannik Engen tør næsten ikke tro på eventyret: – Vi har hørt så meget om, hvor hårdt finanskrisen har ramt netop på kysten ved Den Mexikanske Golf, der i forvejen var hærget af orkanerne Katrina og Ike, men det skulle ikke gælde investorerne bag Redcourse GC, for hvem vi nærmest bliver et stykke legetøj, som de kan udvikle som hobby og derefter invitere deres forretningsforbindelser til at besøge og spille. Det er helt sikkert en enestående mulighed for Langeland, da planerne omfatter et stort hotel og andet, der vil kaste penge af sig. Hvordan amerikanerne har fået opkaldt deres by efter Kong Humble, ved jeg ikke noget om, men sikken et held, at de gjorde det.

Vi skal vist til at vænne os til tanken om Langeland som dansk golfcentrum.

Forrige artikelMasser af tv-tid til Emily – Nelly Korda og Stephan Jaeger sejrede i hhv. Arizona og Texas
Næste artikelUgens tv-golf: Masters-formen pudses af
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.