Michael Uth har efter nogle hårde år under finanskrisen genrejst Golf Copenhagen og nu udelukkende med design og produktion af bags og golfvogne. Fra denne sæson præsenterer han også sine egne varer samt andres brands inden for sko, tøj og bolde i et nyt showroom og butik i Esbjerg.

Der står Golf Copenhagen på tusindvis af golfbags og -vogne på ikke bare de danske golfbaner, men på golfbaner overalt i Europa.

Virksomhedens ejer, Michael Uth har nemlig en rigtig god fornemmelse for både golfudstyr og eksport, og kombinationen af de to ting er forklaringen på, at Golf Copenhagen igen står stærkt i markedet.

Golfsporten blev hårdt ramt under finanskrisen, hvor verdensmarkedet for golfudstyr faldt sammen fra den ene dag til den anden. Sporten har endnu ikke genfundet fordums popularitet, og i mange golfklubber både herhjemme og i udlandet ømmer man sig stadig over lave medlemstal og stram økonomi.

Golf Copenhagen har i dag målrettet sine aktiviteter til udvikling og produktion af vogne og bags. Det sker i tæt samarbejde med en af branchens meget store amerikanske aktører, med egne fabrikker i Asien.

”Vi har i Golf Copenhagen omkring 100 forskellige bags i vores sortiment, som vi eksporterer til golfkæder i adskillige lande i Europa. Nogle kæder vælger at sælge vores produkter som Golf Copenhagen, mens andre får leveret vogne og bags fra os med deres eget brand. Vi ved fra undersøgelser, at funktionalitet og design er det, som kunderne har størst fokus på. Så hvis kvaliteten er i top, så spiller pris en noget mindre rolle”, siger 48-årige Michael Uth.

Han har selv spillet golf i 40 år, først i Odense, siden som elitespiller i Rungsted Golfklub og i de sidste 25 år i Esbjerg Golfklub. Michael Uth har flere klubmesterskaber bag sig og spiller i dag med et handicap på blot 3,4.  Eksporterfaringen har han erhvervet under 8 år som eksportchef på dyrefoderfabrikken Arovit A/S, inden han i 2002 købte Golf Copenhagen.

Adskillige af virksomhedens produkter til det danske marked sælges gennem hans egen webshop, www.golfboksen.dk. Her forhandler han også både vogne og bags samt tøj, sko, golfbolde og forskelligt tilbehør fra andre producenter.

”Som noget nyt har vi fra denne sæson åbnet showroom og butik i tilknytning til vores lager i Esbjerg i erkendelse af, at mange kunder gerne kører langt for at tjekke varen ud, inden de bestemmer sig for en vogn eller en bag. Men det er på nettet, at fremtidens salg af golfudstyr vil finde sted”, siger Michael Uth.

 

Forrige artikelFamilieparadis ved Tannisbugten
Næste artikelTo nye bolde fra XXIO
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.