Edinburgh har været Skotlands hovedstad siden 1437 og har i dag omkring en halv million indbyggere. Den er smuk og frodig, og befolkningen påstås at være verdens bedst uddannede, for 43 % af indbyggerne har taget en videregående uddannelse på universitetsniveau.

Byen, der ligger ud til fjorden Forth, som man kan krydse på to verdensberømte broer, er fuld af traditioner, og dens største turistattraktion er et tattoo ved Edinburgh Castle hvert år i august, men den er desuden fuld af skønne museer og stor kunst.

Fra Danmark kommer man lettest med fly, og er man vågen, kan man finde fine tilbud. Evt. kan man kombinere Edinburgh med Glasgow eller Aberdeen og tage en kombineret turist- og golftur, fx med stop i St. Andrews.

Golf
Regionen er plastret til med golfbaner. Lokale linksbaner, som passes af smeden og bageren og altid er af forbløffende standard, selv om en kendt arkitekt ikke har tænkt over bunkernes placering.

Bedre baner med fast ansatte greenkeepere og administration, som er noget dyrere at spille, og endelig topbaner som Muirfield, Musselburgh og North Berwick, der ligger på stribe på sydsiden af Forth.

Golfspillets ophavsland har overalt historiens vingesus, og så må man se stort på, at der ikke er nogen sikkerhed for godt vejr. Dårligt vejr er en del af en udfordrende oplevelse i Skotland.

Forrige artikelAHC Foreningen modtog i år kr. 95.000 til forskning
Næste artikelSteen Tinning har stadig golf på hjernen….!
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.