GOLFBLADET har mødt Steen Tinning på Lighthouse Golf & Spa i Bulgarien, hvor han skulle deltage i Staysure Touren (European Tour Properties Senior Classic), som blev afholdt i weekenden den 7-9. september 2018.

Sølvbrudgom og fødselar
Steen Tinning fylder i den kommende weekend 56 år. En lang karriere som professionel golfspiller, der startede i 1985, er på ingen måde slut for Steen, der den 25. september også kunne tilføje sølvbrudgom på visitkortet. En netop overstået fest med Fru Anne og 30 gæster i hjemmet i Florida, markerede dagen, hvor parret for 25 år siden, sagde ja til hinanden.
Selvom 1962 udgør en del af hans cpr-nummer, er der ingen problemer med fysikken. Og dog, for Steen har haft flere skader og en ryg, der har voldt ham mange smerter og til tider store udfordringer. ”Man vænner sig til det,” fortæller Steen. Med daglig fitness og triatlon træner han sin krop op i foråret, for således at komme i topform til sæsonens mange turneringer og deraf følgende rejser. Et program, som nok kunne få enhver ikke-trænet person i knæ efter ganske kort tid. Men Steen elsker det liv og har ingen planer om at stoppe karrieren foreløbig. Det kan komme på tale den dag, hvor han ikke kan performe 100% og leve op til de høje krav, der stilles for at spille i verdens allerbedste rækker.

Nyder livet i Sarasota

Udover at Steen ikke har planer om, hvornår den professionelle karriere skal stoppe, har han heller ingen planer om, hvornår der igen skal stå Danmark på postkassen. Ægteparret Tinning nyder tilværelsen i hjemmet i Sarasota i solrige Florida, hvor der er plads til både familie og venner hjemmefra, men også en social tilværelse med nye venner, som selvfølgelig ved, at Steen spiller golf, men hvor han kan nyde anonymiteten. Når Anne ikke lige er ude at rejse med Steen, bruges energien på noget så ædelt som velgørenhed og parret har således skabt Tinning Charities, som hjælper børn med at opnå sociale færdigheder, sunde relationer og blive gode rollemodeller for andre børn gennem uddannelse og udendørsaktiviteter, for på den måde, at opnå en højere selvværdsfølelse og forbedre deres personlige præstationer. Læs mere på www.tinningcharities.org

”Jeg er først og fremmest far”
Familien Tinning tæller flere kendte medlemmer, der har udmærket sig indenfor golfsporten. Senest har Steen og Annes søn Nicolai vist rigtig gode resultater i golfens verden. Steen støtter naturligvis sin søn, så godt han kan, men vil på ingen måde pace ham. Han kan råde og vejlede, men kan jo ikke slå slagene for ham, som han siger. ”Jeg er først og fremmest hans far og ansvaret er hans eget,” fortæller Steen. Men han er overbevist om, at sønnike, der nærmest er opvokset på en golfbane og spillet golf helt fra de tidlige barnsben, kan spille med de bedste i Europa. ”Når man skal ind i elite-idræt, skal forældrene ikke feje vejen for børnene,” mener Steen. ”De skal ville det selv og det slid og slæb, der følger med. Har de ikke den motivation eller vilje, skal de glemme det.”

Tilbage til weekendens turnering – Staysure Tour – hvor Steen bruger dagene inden det går løs, på træning og Pro/am. Udover at alle spillerne, professionelle som amatører, er yderst fokuseret, så hersker der alligevel en kammeratlig stemning. ”De fleste af os har jo kendt hinanden siden teenage-årene. Både på banen og udenfor. Så vi har det rigtig godt sammen og mange af os har rigtig dybe venskaber, men når turneringen starter, så er man sig selv nærmest og fuldstændig fokuseret på sit eget spil,” fortæller Steen. ” Vi er konkurrencemennesker allesammen og dem, der ikke er det, de er her ikke. Du kan ikke være her, medmindre du har spillet på højeste niveau i verden og har dét der.”

Det er 6. sæson, at Steen spiller med på Touren som senior. Det har han tænkt sig, at fortsætte med, så længe han kan og så længe han stadig er fuldt ud motiveret og i form. Det er jo klart, at han efterhånden er én af de ældre deltagere og de ”unge” på 50, der netop starter på Touren, er i deres bedste form og topmotiverede. Mange ”ældre” ville jo nok mene, at det kunne være en fordel, hvis aldersgrænsen blev rykket lidt, men til det spørgsmål, mener Steen helt uselvisk, at det der er det bedste for Staysure Tour er det, der er det rigtige. Så længe, der kan tjenes penge, så flere kan leve af det, så må det være det rigtige.

Forrige artikelVerdens måske bedst uddannede storby
Næste artikelSammenhold nøglen til succes
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.