GOLFBLADET fulgte i hælene på Golf Expertens Kim Johansen på det årlige PGA Merchandise Show i Orlando.

I vinter kom meddelelsen om, at Golf Experten har opkøbt konkurrenten Pro Golf Scandinavia, og at Danmarks to store off-course golfkæder er blevet slået sammen.
Det gør Golf Expertens direktør Kim Johansen til Danmarks største golfkøbmand. Golf Experten har efter overtagelsen og sammenlægningen otte store golfbutikker fordelt over hele landet. Frem til midten af januar, blev der arbejdet intenst på de indre linjer i forhold til at få fusionen til at forløbe så gnidningsfrit som muligt. Enkelte afdelinger skulle lukkes, andre lægges sammen, lagre skulle samles og først og fremmest skulle medarbejderne føle sig trygge.

Kun ganske få har mistet deres arbejde i forbindelse med fusionen, men to de golfkæder har i 25 år været hinandens argeste konkurrenter, så der var også blandt medarbejderne en del følelser involveret.

Det har været et mere omfattende arbejde, end Kim Johansen og Pro Golf Scandinavias tidligere ejer, Thomas Hauge, som har plads i fusionens bestyrelse, umiddelbart havde forestillet sig, men operationen er lykkedes, siger de, da vi møder dem i slutningen af januar. Ikke på Golf Expertens hovedsæde i Aarhus, men helt ovre i Orlando i Florida, hvor Kim Johansen traditionen tro er på indkøbsmesse forud for 2019-sæsonen.

Vi havde egentlig planlagt et interview, men det var der slet ikke tid til i Kim Johansens tætpakkede aftalekalender. 15 møder fordelt på to højintense arbejdsdage. I stedet fulgte vi lidt med i hælene på golfkøbmanden, der havde selskab af Thomas Hauge, der har indtaget en position som business-to-business ansvarlig i det nye selskab og Kim D. Jacobsen, der er kommunikations- og markedsføringsansvarlig i Golf Experten.

Fælles fodslaw
“Det er ikke fordi vi som sådan er på udkig efter noget nyt herovre, men messen i Orlando giver os mulighed for at mødes ansigt til ansigt med en lang række af vores faste samarbejdspartnere, og det giver os mulighed for at se produkterne og konstatere om kvaliteten er som lovet. Vi får også lejlighed til at se nye kollektioner og tage stilling til, om det er noget, som vi mener, vil tiltale et dansk golfpublikum,” siger Kim Johansen.
En af hans vigtigste samarbejdspartnere er Ray Cook Golf, et amerikansk firma fra New York, der udover at producere udstyr i den prisbillige ende af skalaen og laver golfbags, og alverdens tilbehør, samt ejer Etonic, der producerer golfsko og handsker.
Her er der sat god tid af til både at gennemgå sortimentet og til at vedligeholde det gode samarbejde, og Kim Johansen, Thomas Hauge og Kim D. Jacobsen er alle tre involveret i beslutningsprocessen.

”Her er det to mod én,” siger Kim D. Jacobsen på et tidspunkt om et produkt, som Kim Johansen modsat de andre er ret vild med, og selvom han er chefen, så lytter han.
”Sådan var det også da vi besøgte Duca del Cosma, som er et italiensk skofirma, som vi før har handlet med. Jeg kan faktisk godt lide skoene, men de to andre er ikke helt så entusiastiske som jeg, så det er nok noget vi kommer til at diskutere lidt,” siger Kim Johansen, der også undervejs i møderne er i direkte dialog med sine kolleger omkring hvor mange enheder man reelt kan forvente at sælge af det ene eller det andet. Et er at købe det rigtige ind, noget andet er også at købe de rette mængder. Her giver sammenlægningen af de to forretningskæder også udfordringer.

Fordel at være stor
”Vi er her for at handle og forhandle. Nogle gange kan man godt blive fristet af, at blive distributør for et bestemt mærke, men det vil jeg faktisk helst undgå. Det giver en uro på markedet. Men der er fordele ved at være en stor spiller på det danske marked, og derfor laver jeg i nogle tilfælde mine egne aftaler direkte med leverandører , der ikke har dansk distribution,” siger Kim Johansen, der dog ikke kun løber spidsrod fra møde til møde mens hans besøger Florida.

”Nej, der har også lige været plads til et par runder golf mens vi har været herovre. Vi skal jo gerne vide hvordan det udstyr vi sælger fungerer,” siger han inden han tømmer endnu en kop tynd, amerikansk kaffe og iler videre til dagens næste møde.

To kæder bliver én
Golf Experten og Pro Golf Scandinavia havde begge eksisteret i 25 år, da de i vinter fusionerede ved at Golf Experten opkøbte Pro Golf Scandinavia. De steder hvor de to kæder begge havde butikker i samme område, f.eks. i Greve, bliver de slået sammen. Enkelte afdelinger nedlægges. I alt er der nu otte fysiske butikker i Aalborg, Greve, Herlev, Herning, Hørsholm, Kolding, Odense og Tilst samt en webbutik.

Forrige artikelDanskere uden dobbeltbogeys
Næste artikelKorsør Golf Klub klar med nye udfordrende huller
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.