Dansk golf har mistet en markant personlighed. Mandag døde den tidligere professionelle golfspiller, Ole Eskildsen, i en alder af blot 53 år.

Ole Eskildsen var en kendt og elsket personlighed, med et altid smittende humør og et gudsbenådet talent. Han blev et forbillede for mange, unge golfspillere i Kolding Golf Club, samt i de andre klubber, hvor han efter sin karriere som aktiv spiller fungerede som træner; klubber som Fredericia, Vejen, Royal Oak og Birkemose, som han var medstifter af og i en årrække fungerede som forretningsfører.

European Tour

Ole Eskildsen var en af pionererne i dansk professionel golf. Han nåede at spille 43 turneringer på European Tour, med en 5. plads i Austrian Open i 1992 som det bedste resultat, og spillede også nogle sæsoner på Challenge Tour.

Som amatør vandt han flere danske mesterskaber. De senere år var han ikke længere en del af golfbranchen, men var stadig aktiv på banen. Så sent som i oktober blev han klubmester i Kolding Golf Club i senior-rækken.

Ole Eskildsen blev for et par år siden erklæret rask efter et kræftforløb, men for kort tid siden brød sygdommen ud igen. I følge GOLFBLADET’s kilder er det kun 14 dage siden, at han deltog i sin yngste søns konfirmation.

”Ole var en fantastisk personlighed, et forbillede både som golfspiller og menneske,” siger klubkammeraten Gert Meeske, som har spillet med ham i gennem årtier. ”Hans åbenhed og drengede væsen gjorde, at det nærmest var umuligt at blive sur på ham,” siger han.

Ole Eskildsen var fraskilt, og efterlader sig tre sønner, en mor og to søskende.

Forrige artikelGolfbladet – Maj 2018
Næste artikelStore ændringer i næste års golfkalender
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.