Amerikanske Sun Mountain, der er kendt for bags, trolleys og tøj, er gået nye veje med golfscooteren Finn.

ORLANDO: GOLFBLADET er igen i år til det årlige PGA Show i Orlando. Denne, verdens største golfmesse, starter først officielt onsdag, men i dagene op til, er der forskellige aktiviteter. Mandag var udstyrsproducenten Tour Edge således for 14. gang vært for Multi-manufacturer Media Day på Lake Nona Golf Club, og ud over Tour Edges egne produkter viser en række andre producenter sig frem. Nogle af dem vender vi tilbage til senere, men i dag skal I lige præsenteres for denne super cool el-cykel til golfbrug.
Det er Sun Mountains datterselskab Sun Mountain Motorsports, der har lavet golfscooteren Finn. Det er en bredhjulet el-cykel – uden pedaler – med plads til en golfbag og planen er at Finn scooterne skal sælges til golfklubber som supplement til buggies.

Nyt koncept

Sun Mountains direktør Rick Reimers siger: ”Vi ved alle, at golfsportens største problem er den tid det tager at spille en runde. Kører man på Finn går det lynhurtigt. Jeg har spillet ni huller på en halv time, men vi skønner at en 18-hullers runde kan gennemføres på små tre timer, hvis man bare tager det stille og roligt. Vi har fået utrolig god respons fra klubberne. De ser en mulighed for at sende de første bolde ud på Finn scootere, hvilket vil give mulighed for at få endnu flere ud på banen på en travl dag. Det vil også betyde meget i forhold til eftermiddagsrunder, hvor man kan nå helt vejen rundt inden solen går ned.”
Finn scooteren, som i øvrigt er opkaldt efter Rick Reimers hund, og fordi det lyder lidt som ’fun’, sælges billigt til klubberne i Nordamerika mod at Sun Mountain får del i udlejningsprovenuet, men man har også planer om at sælge scooterne i Europa på lidt andre vilkår.
Den er utroligt nem og meget, meget sjov at køre på og ja, det går hurtigt med at nå frem til sin bold. Ian Poulters søn, Luke, var helt vild med den, så måske det også er en ’gadget’, som kan få unge menneske til at synes at golf er ’cool’. Billig bliver den ikke, omkring 20.000 kr. er et godt bud, hvis den kommer til Danmark.
Panasonic Litium batteriet holder til ca. 36 huller på en normalt kuperet bane og en opladning tager ca. seks timer. Man kan dog få en super-charger, der kan lade op på bare 30 minutter.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelTiger tilbage på favoritbanen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.