Store ændringer på European Tour, hvor turneringer bytter plads, nye opstår, nogle opgraderes og en kontroversiel turnering er annonceret.

European Tour har offentliggjort sin 2019 kalender, der sædvanen tro indledes allerede i slutningen af november i Hong Kong.

Der bliver rykket godt og grundigt rundt på turneringsplanen, nye turneringer kommer til, andre opgraderes og mange bytter plads.

En af de turneringer, der jo både fordobler præmiesummen og skifter til en ny termin er som bekendt Made in Denmark, der rykker fra september til 23. -26. maj, men det er langt fra den eneste.

Abu Dhabi HSBC Championship øger præmiesummen fra 3 – 7 mio. dollars, og bliver en Rolex Series turnering, som der nu er otte af.

En anden af dem, BMW PGA Championship på Wentworth, flytter fra maj til september, Thorbjørn Olesens titelforsvar i Italian Open flyttes fra juni til oktober, og det samme er tilfældet med Open de France på Le Golf National. Til gengæld rykker Valderrama Masters, der for nyligt var plaget af frygteligt vejr, fra oktober til juni.

Thorbjørn må vente med titelforsvar til oktober i Rom.

Allerede i december vender Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek i Sydafrika tilbage på tourplanen, og VIC Open i Australien i februar er en ny turnering, hvor både European Tour og Ladies European Tour spiller sammen.

Kontroversiel ny turnering

Kenya Open, der i adskillige år har markeret åbningen af Challenge Tour-sæsonen opgraderes til Eurpean Tour til marts, hvor der spilles på Karen Country Club i Nairobi. Og de eksperimenterende formater; World Super Six, Golf Sixes, Belgian Knock Out og Shot Clock Challenge fortsætter.

En helt ny turnering vækker særlig opmærksomhed. Man skal nemlig spille Saudi International Royal Greens G&CC (billedet øverst) i Saudi Arabien fra 31. januar til 3. februar, og det må siges at være ekstremt dårlig timing. Saudi Arabien og landets magtfulde prins er under kraftig international kritik efter drabet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi på det saudiske konsulat i Istanbul i oktober. Nok er professionelle golfspillere kendt for at lade politiske holdninger vige til fordel for gode penge og verdensranglistepoint, men man kan godt forestille sig, at European Tour skal ret langt ned på ranglisterne for at fylde feltet ud i netop den turnering.

British Masters reddet

Omvendt er der stor glæde over, at British Masters er blevet reddet på målstregen. Tommy Fleetwood bliver vært for turneringen på Hillside Golf Club i Southport, men der er ikke annonceret en sponsor. Det er muligt at European Tour selv bidrager til præmiesummen for at holde den hæderkronede turnering i live.

Der bliver 48 turneringer, fordelt på 31 lande og fem kontinenter. Kun én uge er endnu usikker, det er første uge i august, men det er forventningen at offentliggøre en turnering på den termin, hvor man i år spillede en lille turnering på Fiji.

Forrige artikelTiger vs. Phil på Viaplay
Næste artikelDGU skal have ny formand
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.