Cobra Golf går all in med ny teknologi, der kan tracke alle dine slag.

Alle nye jern, køller og wedges fra Cobra Golf er monteret med Cobra Connect. Et unikt system, der meget enkelt gør det muligt at indhente alle tænkelige data om dine slag i samarbejde med Arccos 360 app’en. Det er et kvantespring, intet mindre, teknologisk set, der vil være en fantastisk redskab for alle der er interesserede i at blive bedre golfspillere.

Allerede sidste sæson lancerede Cobra Golf systemet i deres F7 King driver, og det var hele tiden meningen, at det kun var indledningen på en helt ny æra i golfindustrien, siger Cobra’s chefdesigner Mike Yagley.

”Da vi lancerede systemet i vore drivere sidste år, var reaktionen helt enslydende: Det er virkelig godt. Hvornår kan jeg have det i alle mine køller? Vi kunne ikke sige andet end ’det kommer’, men vi vidste godt, der ikke var nogen vej udenom, og nu har vi altså Cobra Connect indbygget i samtlige nye jern, køller og wedges,” siger han.

Systemet går ud på, at der i grippet er indbygget sensorer, der når de kobles op med Arccos 360 app’en til ens Smartphone, registrer samtlige slag og dermed bliver et unikt analyse værktøj i forhold til reelle slaglængder under spil på banen, og som i sin yderste konsekvens via en opdatering til Arccos Caddie, via mobiltelefonen vil kunne fungere som en digital caddie. Det er tilmed 100 procent lovligt at benytte, hvis man spiller i matcher, hvor det er tilladt at benytte gps eller laserkikkert.

”Vi ved godt, at ikke alle køber en hel bag fuld af Cobra køller; nogle har særlige præferencer for driver eller wedges, så derfor følger der ekstra sensorer med når man køber et fuldt sæt jern i F8-serien, som man kan montere i bunden af skaftet på sine andre køller. Det vil også være muligt, at købe særligt designede grips fra Lamkin og Golf Pride med sensorerne indbygget. Vi tror på, at dette vil revolutionere golfspillet, fordi det ikke kan undgå, at gøre os til bedre golfspillere. Teknologien er baseret på at man benytter sine egne data fra reelt spil. Efter en tre-fire runder har systemet et pålideligt statistisk materiale. Jeg taler af egen erfaring. Jeg har altid ment, at jeg slog mit 8-jern 142 meter, men efter at have benyttet Cobra Connect og Arccos 360 app’en, erfarer jeg, at jeg kun slår 137 meter. Det er forskel nok til, at man slår bolden i vandet, i bunker eller bare kort af green i stedet for på green selv med et perfekt slag, og med den præcise viden, lærer man, at det er bedre at gå et jern op. Man rammer flere greens, og opnår bedre scores,” siger Mike Yagley, der fortæller, at Cobra har valgt at samarbejde med Arccos fordi de, efter Cobras overbevisning, har det bedste system.

Egen caddie i lommen

“Med caddie opdateringen får man simpelthen gode råd til køllevalg af sin telefon, og det eneste man skal er bare at have den i lommen. Det er ikke alle, der kan lide det, men man vænner sig hurtigt til det. Især, når man erfarer, hvor meget det hjælper ens spil”.

I modsætning til andre systemer, skal man nemlig ikke selv aktivere sit slag; det klarer sensorerne automatisk via gps-systemet i app’en.

Hvordan har Cobra Connect så haft indflydelse på designet af Jeres nye udstyr?

”Det har først og fremmest haft indflydelse på den måde, vi vejleder spillerne i opsætningen af sættet. Data afslører, at langt de fleste slår deres 4-, 5- og 6-jern lige langt, så vi anbefaler, at man udskifter mindst 3-og 4-jern med en hybrid og en ekstra wedge, men da det er individuelle data, kan man i samarbejde med sin træner sammensætte den individuelt ideelle bagopsætning. App’en giver i øvrigt også et klart indtryk af, hvilke områder af spillet man skal fokusere på i træning for at opnå bedre scores og lavere handicaps,” siger Mike Yagley, og fortæller, at Cobra nye F8 jern er blevet forbedret på flere andre områder end blot den digitale i forhold til sidste års model.

”I F8 er vi blevet til at flytte vægten rundt og skabe et lavere tyngdepunkt, men den største forskel er nok Carbon Feel teknologien. Carbon i sig selv giver ikke bedre føling, men den gør det muligt at lave en stivere ramme i de længere jern, som igen tillader os at gøre slagfladen blødere, så der opstår en bedre ’spring-effekt’ og øget boldhastighed. I mellemjernene benytter vi teknologien i en lille medaljon bag slagfladen, der skaber en bedre føling med bolden, øget udgangshastighed – og som en bonus – også en bedre lyd ved boldtræf.”

Den nye teknologi med Cobra Connect er en stor investering for Cobra, fortæller Mike Yagley, men man har valgt at gøre det for at give golfspillerne de bedste muligheder for at blive bedre og nyde spillet. Har man købt nye F7 jern sidste år, tilbyder Cobra en opdatering med grips med Cobra Connect. Systemet findes i alle F8 jern, både med progressiv længde og i Onelenght version, samt i den nye Forged Tec Black model. Desuden er alle drivere, fairways, hybridkøller og wedges monteret med teknologien og Arccos 360 app’en er gratis at downloade, og gratis det første år. Derefter koster den 50 $ om året.

 

Forrige artikelMidtjysk opskrift på succes: Samarbejde og kommunikation
Næste artikelSpil golf i Atlanterhavet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.