Den turné-aktuelle standup komiker Carsten Bang om en kikset tur til Italien og dejlige oplevelser med Kids Aids-arrangementer.

Komikeren Carsten Bang har spillet golf i mere end 20 år. Han begyndte som mange andre som pay & play-spiller på Passebækgaard i Nordsjælland, men er i dag medlem på Lyngbygaard i Aarhus. Han har nu også fået sin kone i gang med sporten, og når han er på turné rundt i landet med sit helt nye show ”Punk” er golfkøllerne med i bagagerummet.

Min første rejseminde er….

– Det er en busferie med mine forældre til Absam i Østrig da jeg var omkring 12 år gammel. Det var min første udenlandsferie, og jeg kan huske at der et fantastisk pool, der både var indendørs og udensdørs og at vi var til tyrolerbal, hvor mænd i lederhosen slog søm i en planke.

Min første golfrejse var til…

– Det var til Alicante i Spanien sammen med tre venner. Vi var alle meget på begynderniveau, og jeg tror faktisk slet ikke var måtte spille på de baner vi besøgte, men de spurgte ikke til vores handicaps. Jeg kan huske at vi spillede en Ballesteros-bane ude i ørkenen og den lille hyggelige ni-hullersbane Altea. Fairways var som fine gulvtæpper, det var vi ikke vant til.
Min bedste golfoplevelse er…
– Det er uden tvivl nogle af golfrunderne, jeg gennem årene har spillet i forbindelse med KidsAid arrangementet Stjernegolf. Det er altid en fed runde golf, både dem med de andre kendisser og velgørenhedsarrangementet. Jeg tror, at jeg har været med tæt på 15 gange efterhånden.

Drømmebaner
Min yndlingsbane er…
– Åh ja, sådan en burde man jo have. Jeg tror, jeg bliver nødt til at sige min hjemmebane, Lyngbygaard.

Denne bane drømmer jeg om engang at spille….
– Nu bliver jeg helt i tvivl, for der jo mange når man lige tænker over det. Pebble Beach, tror jeg, men flere dukker op; TPC Sawgrass, St. Andrews… En del år drømte jeg om at spille Valderrama. Det var efter den der første tur til Spanien. Den bedste bane jeg har spillet var en nede i Phuket, som jeg ikke kan huske hvad hedder. Men den var virkelig flot og det var meget eksotisk.

Min værste golfrejse var til….
– Der er vi ovre i den seneste gang jeg spillede golf i udlandet, men det var egentlig ikke en golfrejse. Min kone og jeg var med et vennepar på et yoga retreat i Italien, og et par gange tog manden og jeg fri fra yoga for at tage ud og spille golf. Det var ikke nogen succes; vi fandt simpelthen nogle elendigt ringe baner. De var i dårlig stand og det var helt forfærdeligt.

Min bedste hoteloplevelse var…
– Jeg vil sige, at det burde have været det, men det gik lidt anderledes. Jeg havde fået et fedt job, hvor jeg skulle underholde et selskab i Cannes, og de havde booket mig ind på Hotel Carlton, intet mindre. Jeg havde planlagt at jeg virkelig skulle nyde lidt alenetid dernede, med god mad og vin. Men efter jeg havde lavet mit show, som gik rigtigt fint, fik jeg tilbudt noget dessert, der indeholdt æble og jeg er allergisk overfor æbler og nødder. Jeg spiste lidt af det og gik så ud i byen, men fik det simpelthen så dårligt, at jeg ikke engang kunne drikke den fadøl jeg havde bestilt på en lille café, og i stedet for at gå ud og spise i Cannes, endte jeg med at gå tilbage til hotellet og direkte i seng… Men det var et flot sted og ligge syg, og det kunne potentielt have været mit livs hoteloplevelse.

Forrige artikelGolf blandt geder
Næste artikelFantastisk dansk dag: Winther, Axelsen og Smørum fører, Helligkilde nr. 4
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.