Vi besøger den spektakulære Europatourbane PGA Catalunya og legendariske el Prat i Barcelona, hvor Thomas Bjørn vandt i 1998.

Det tager blot 35 minutter fra den kendte Rambla de Catalunya i centrum af Barcelona at komme til Real Club de Golf El Prat.

Golfklubben har levet en omtumlet tilværelse. De første medlemmer spillede på en bane som åbnede i 1912 i selve Barcelona. Senere flyttede banen og medlemmer ud til et område kaldet El Prat, i samme område hvor lufthavnen ligger.  Og for 15 år siden flyttede medlemmerne for anden gang til den nuværende placering.

Golfklubben har lagt græs til The Open de España (tidligere under navnet Spanish Open) 10 gange siden 1912. Turneringen blev en del af European Tour i 1972.

Det var her at Thomas Bjørn i 1998 vandt sin anden sejr på European Tour. En kneben sejr med blot 1 point ned til Greg Chalmers fra Australien og spanske José María Olazábal. I øvrigt vandt Seve Ballesteros samme turnering i 1981 og Arnold Palmer tilbage i 1995. Den seneste Europatourturnering på El Prat blev spillet i 2015.

Vi er i nærheden af det hektiske byliv og et mylder af turister, og alligevel er en tur til El Prat som at komme ud på landet. Roen lægger sig så snart vi passerer bommen til golfklubben og kører op imod klubhuset, der er meget moderne, meget enkelt, og falder så smukt ind i landskabet, at man næsten ikke lægger mærke til det gigantiske klubhus med flere restauranter, metervis af omklædningsskabe og alle mulige faciliteter. Ganske imponerende. Medlemmerne er velstillede borgere fra Barcelona og omegn – også langdistance – som ikke bliver økonomisk tynget af at betale 15.000 Euro i indmeldelsesgebyr.

I højsæsonen er Green fee 114 Euro (på hverdage – i weekender efter kl. 11:30).

 

Pablo Larrazabals hjemmebane

Det samlede golfanlæg byder på 45 huller, og med 2.200 medlemmer er El Prat en af de største klubber i Spanien – både hvad angår medlemmer og antal huller.

Alle 45 huller er designet af Greg Norman, og banen spiller i et let kuperet landskab. Europatourbanen spiller på mere kuperet end resten af hullerne, og fairways er tilmed forholdsvis smalle.

Klubbens internationale direktør for markedsføring, Marcello Della Vecchia, er som navnet antyder født i Italien, men blev i efteråret hentet fra et golf resort på Sicilien til El Prat. At dømme efter svinget spiller Marcello i et etcifret handicap, men det er kun blevet til fire runder det seneste halve år. Han fortæller om klubben, dens historie.

”Vi har et af de allerbedste golfanlæg i Spanien, og selv om vi er tæt på Barcelona er vi omgivet af natur. Hør hvordan fuglene synger,” siger Marcello.

Han fortæller også med stolthed i stemmen, at Sergio Garcia er æresmedlem og kommer indimellem på besøg, mens Europatour-spilleren Pablo Larrazabals er medlem og træner, når han er hjemme.

 

Spiller proernes bane

Vi træder på det samme græs som Europatour-spillerne sidst gjorde det i 2015.

Banen er vedligeholdt ud i alle hjørner, og det er vanskeligt at finde områder, hvor det halter en lille smule. Fairways står flot – alt er frisk og grønt, og det samme gør greenområder og greens.

Banedesigneren Greg Norman har sat sit tydelige præg ved at strø et anseeligt antal bunkers ud over banen, og vi står flere gange i bunden af en greenbunker og må kæmpe for at slå bolden op over greenkanten. Teeslaget er som regel også en udfordring. De smalle fairways er for det meste omkranset af træer, og giver banen karakter. Vi spiller nogle mindeværdige golfhuller og nyder udsigten til de omkringliggende bjerge.

 

PGA Golf de Catalunya er et must

Der er to 18-hullers baner på PGA Golf de Catalunya, men det er Stadium Course på PGA Golf de Catalunya som er flagskibet. Stadium Course er både spektakulær og udfordrende. Banen har simpelthen alle ingredienser til en uforglemmelig golfrunde. Siden Stadium Course åbnede i 1999 har den rangeret blandt de allerbedste golfbaner i Europa og nr. 1 i Spanien.

Stadium Course har mange gange været vært for europaturen og de spanske mesterskaber og leverer hver gang en imponerende scene i skovene syd for Girona. Ikke mindst de mange majestætiske træer, de kuperede huller og de flotte greens gør en runde på Stadium Course til en stor golfoplevelse. Og fra Barcelona tager det blot 50 minutter at køre til hertil.

 

Smalle fairways og høje fyrretræer

Banen virker umiddelbar lidt smal, det skyldes først og fremmest de mange fyrretræer som flankerer fairway på en stor del af hullerne. Og, hvis man ikke rammer fairway kommer man hurtigt i vanskeligheder. Dels kan de høje træer være i spil, dels findes en hel del krat tæt på roughen. På de fleste par4 og par5-huller er det oplagt at drive, men på de mere korte huller er det slet ikke nødvendigt.

Ingen tvivl om, at du skal være skarp i din approach for at undgå de mange dybe greenbunkers. Og, selv når du har spillet et rimeligt indspil og landet bolden lidt udenfor green bliver du udfordret af en ganske høj og saftig semi-rough.

Der er vand i spil på flere af hullerne, og de to store søer omkring hullerne 3,5,11 og 13 giver en smuk indramning.

Green fee på Stadium Course er mellem 119-142 Euro.

Forrige artikelMaraton golf af 3 friske golfere i Ebeltoft Golf Club
Næste artikelFordel din feriebolig på hele Europa
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.