Det er stort.
Man skal næsten være der, for at fatte hvor stor et arrangement PGA Merchandise show er. 66 gange er PGA showet blevet afholdt, og det er hvert år i Orange County Convention Center i Orlando Florida. Mere end 40.000 deltager i messen, der er en fagmesse, så der er ikke adgang for ”almindelige” golfspillere, men kun folk der arbejder professionelt med golf. De kommer fra små hundrede lande, for at besøge de mere end 1.000 messestande der er fordelt på næsten 16 kilometer gangareal. Det er de færreste, der når hele vejen rundt, men jeg nåede på de tre dage, at se stort set alt det der interesserede mig.

De sidste sytten år man man dagen før messen afholdt en såkaldt demodag, hvor udstyrs fabrikanterne viser deres nyeste isenkram. Denne del af showet er dog kun for PGA medlemmer og pressen. Det er hvert år golfklubben Orange County National der lægger træningsbane, kortspilsområde og puttinggreens til. Træningsbanen er cirkel rund, og næsten to kilometer i omkreds, så man skal ikke være bange for at ramme dem på den anden side.

Nyheder

På demodagen viste Florida sig ikke fra sin pæneste side, så det var med lange bukser og overtrækstrøjer vi begav os rundt på anlægget. GOLFBLADET var inviteret til at møde en række af udstyrsfabrikanterne, og i løbet af dagen fik vi et godt overblik over årets nyheder. Årets buzzword er ”speed”. Stort set alle nye drivere beskrives som mærkets hurtigste nogensinde. Titleist var de første til at afsløre deres hurtigste drivere nogen sinde med deres TS2 og TS3, men de andre følger efter som perler på en snor. Der kommer mange spændende drivere på markedet i 2019, så hvis det er mere end 3-4 sæsoner siden du har skiftet driver, er det måske året hvor der for alvor er sket en udvikling, der retfærdiggør at pensionere din driver hvis det er mere end 4-5 sæsoner gammel. Cobra, Ping TaylorMade, Callaway, Cleveland, Wilson, Lynx og Srixon er også ude med meget spændende nye drivere. TaylorMade var som det eneste af de store brands ikke til stede på messen. Der spekuleres i at den kapitalfond der for nyligt, har købt TaylorMade ville spare messen væk for at styrke sig økonomisk med henblik på et kommende salg. De har ellers lige lanceret deres nye M5 og M6 drivere som ellers nok skulle have skabt kø ved deres stand. Der var flere timers ventetid på at prøve deres nye driver, da der stod M3 i bunden af den.

Også på jernsiden er hastighed et stort emne, men det fylder knap så meget som driverne. Flere fabrikanter sender nye farver af jern på markedet. De sorte modeller er supersmukke i mine øjne, men det er for tidligt at sige om de holder det smukke finish når, der er blevet spillet med dem et par år. Callaway, TaylorMade, Cobra, Cleveland og Titleist er blandt dem der har lanceret sorte modeller. Du kan læse meget mere om alle de nye spændende køller i vores store udstyrstillæg der kommer i næste nummer af GOLFBLADET.

Nye puttere er der også mange af. Størst opmærksomhed fik Scotty Camerons nye Fantom X, og Odysseys Stroke Lab puttere. Der var dog mange andre spændende puttere på showet, og det er næsten ærgerligt, at man kun kan have en enkelt i bagen.

På wedge siden er mønsteret lidt det samme. Wedges i forskellige farver og finish vælter ud på markedet, og man må håbe at golfspillerne ikke er farveforskrækkede. De spinner alle sammen mere end sidste års modeller og det kan også her være meget svært at vælge mellem de mange lækre muligheder der er på markedet. Personligt synes det er fedt at man efterhånden selv kan vælge farver, på en række af sine redskaber til golfsporten. Køller, jern, bolde og handsker er blandt de ting der kommer mere og mere farve på.

Det virker som om at feltet samles når det kommer til golfbolde. Titleist har muligvis stadig et forspring på listen over tourspillernes foretrukne bolde, men det virker som om at forspringet er blevet mindre. Verdenstoppen spiller med flere og flere forskellige bolde. Blandt andet skal TaylorMade i hvert tages alvorligt med deres nye TP5 bold som flere topspillere benytter. Callaway, Bridgestone, Srixon og Wilson har alle nye bolde på markedet som holder topklasse. Det er nu mere et spørgsmål om personlig præference end noget andet. Det er ikke muligt at mærke forskellen når man slår. I hvert fald ikke for 99,9% af alle golfspillere. På boldmarkedet er der også kommet kulør på tilværelsen. Det tiltrækker mange, men vi er også nogle der synes at en golfbold kan have mange farver, bare det er hvid.

I næste nummer af GOLFBLADETkan du se den store udstyrsguide med alle årets nyheder. Desuden brugte jeg også turen til at få lavet en række spændende interviews med f.eks. John Axelsen som jeg besøgte i Gainsville i det nordlige Florida hvor han går på college.

Forrige artikelDrømmestart fusede ud
Næste artikelMalene Krølbøll vinder med hole-in-one i Florida
Avatar photo
Jan Olsen er en erfaren golfspiller. Som mangeårig elitespiller har Jan stor erfaring med alle dele af spillet. Da han spillede bedst, var handicappet 0, og hans bedste resultat en sølvmedalje ved DM. Han kan lejlighedsvis stadig score i 70'erne. Som uddannet fotograf vil Jan stå for mange af Golfbladets videoer, ikke mindst i samarbejde med Ronnie Lindeskov omkring instruktionsvideoer.