Rækken af topbaner omkring Prag er lang: Europa Tour-banen Albatross og for damerne Greensgate, hertil kommer den forholdsvis unge Beroun Golf Club samt den seneste i rækken, Panorama.

I 2016 stod 27-huller bestående af 3 sløjfer på Panorama Golf Resort spilleklar. Der er tale om tre meget varierende sløjfer med River og Forest, som de mest udfordrende. Hul 1 på River spiller ekstremt stejlt nedad, men siden ligger hullerne langs med floden omkring mose og gennemskæres af mindre vandløb. Vand er således meget nærværende, og især fra tee det gælder om at vælge sit våben med omhu.
Forest-sløjfen er meget anderledes. Den er stærkt kuperet og kan bedst betegnes som en bjergbane. De smalle fairways er skåret igennem skov, og højdeforskellen på flere huller gør det svært at vælge jern. Forest spiller med smuk udsigt til landsbyen, som ligger på et bjergmassiv på den anden side af floden.
En hær af greenkeepere sørger for at banen er i tip-top stand. De store greens føles som filttæpper, hvilket gør det til en sand nydelse at putte. Og, greens er tilmed ”true” – man bliver ikke overasket over usynlige fald. Vi bemærker også at bunkers er skåret med skarpe kanter og har sand, der får wedgen til at stryge igennem.
Med en green fee fra 350 -520 kr. for 18 huller får man rigtig meget golf for pengene. Panorama Golf Resort tilbyder også golfophold inklusiv fri golf, buggy m.m. fra ca. 800 kr. pr. nat pr. person.

Albatross Golf Resort
Ikke et græsstrå står forkert på Albatross Golf Resort, der har haft værtsskabet for Europa Tour siden 2014 og de følgende år frem til i dag.
Banen som blev anlagt i 2009 undergår hele tiden en udvikling. I 2015-16 blev der anlagt tre helt nye søer, så der nu er syv søer i alt, og med 46 bunkers er der bestemt tale om en udfordrende bane for ikke alene de bedste professionelle spillere, men også i høj grad for boggie-spillere.
Er man begynder kan det anbefales at spille fra rød tee, der har en banelængde på 5.182 meter, mens banen fra gul tee måler 6.049 meter og som alene pga. længden giver udfordringer og kræver, at man kan slå forholdsvis lange drives.
Albatross Golf Resort går for at være den bedste i Tjekkiet, når det kommer til banens kvalitet og vedligeholdelse. Vi bemærker især de enorme teesteder, og fairways med en super jævn og delikat overflade, mens de store greens ligeledes er i top. Banen har et udfordrende layout, men spiller forholdsvis fladt.

LET spiller i Pilsen
Lidt uden for Plzeň (Pilsen) ligger det fremravende golfanlæg Greensgate, som lægger græs til Ladies European Tour. Det er sket siden 2013 og de følgende år frem.
Flere af hullerne er rigt kuperede, mens andre er mere moderate, og de snor sig imellem lunde med birke-og elletræer. På runden møder man floden Klabava og på hul 11 spiller man ud til en ø-green i den store sø Ejpovice. Wauw!
Det tager omkring en time at komme hertil fra Prags centrum, hvilket gør det muligt at bo i hovedstaden, men måske er det er bedre idé at indkvartere sig i værelserne, der hører til golfresortet, endda til meget rimelige priser.

14 km fra Prag ligger Beroun Golf Club
Det tager blot 25 minutter fra centrum af Prag at komme til denne perle. Beroun Golf Club åbnede i 2009 som den første private golfbane, og den er forsat en klub fortrinsvis for medlemmerne og deres gæster. Heldigvis er greenfee-spillere også meget velkomne, og det lille moderne hotel står også parat til at tage imod overnattende gæster.
Banen er designet af den canadiske banearkitekt ved navn Les Furber, som er kendt for sit samarbejde med Robert Trent Jones, Sr., hvilket også har smittet af på de 18. helt igennem flotte og udfordrende huller på Beroun.
Designeren har lagt sig i selen for at placere hazards de rigtige steder, såkaldt target-golf, og det gælder fra alle teesteder. Man skal hele tiden tage et strategisk valg mellem at spille safe eller mere risky og samtidig undgå de fire søer samt hele 70 bunkers. Og det gør en runde til en hård mental prøvelse – af den gode slags vel at mærke.

Konopiště har 45 golfhuller

Det første man bemærker på første tee er de støjfri omgivelser. Det suser behageligt i de mange lærke- og fyrretræer som er plantet langs fairways på golfresortet Konopiště, der ligger ca. 45 minutter i bil fra Prag.
Golf Resort Konopiště er det største golfanlæg i Tjekkiet og har 45 golfhuller fordelt på to 18. hullers baner, Radecký og d’Este samt en 9. hullers bane.
Vi spiller d’Este-banen som er den mest kuperede af de to 18. hullers baner. De første ni huller spiller i bakkerne på den ene side af dalen, hvor hotellet, restaurant, spa og andre faciliteter er placeret, mens de sidste ni huller spiller i det kuperede område på den anden side af dalen.
Der er god plads på fairway, men man bliver straffet i den saftige semi-rough. Man skal desuden vogte sig for green bunkers, der er strøet ud med rund hånd samt de fire-fem huller, hvor der er vand i spil. Der er flere super gode golfhuller, men man vil især huske hul 9 som spiller fra en højt beliggende tee med udsigt til en ø-green og den bagvedliggende herregård.
Konopiště Golf Resort satser på golfturister fra Skandinavien, og kan udover en stor udendørs swimming pool og en spa også tilbyde overnatning i herregårdens hovedbygning eller i en af de omkringliggende bygninger. Alle 55 værelser ligger tæt op ad de to 18. hullers baner.

Sightseeing i Prag
Det er en god idé at begynde sin udforskning af Prag fra borgen Prazský Hrad. Dét er nemlig her, at Prags historie begynder med grundlæggelsen borgen i 800-tallet. Beliggenheden højt hævet over floden Moldau – eller Vltava, som den hedder på tjekkisk – gjorde den dengang til et meget naturligt centrum.
Inden bag borgmurene ligger der bl.a. tre kirker, et munkekloster og et palads. Omkring 1320 grundlages byen Hradcany i en del af den ydre borggård. Siden 1918 har Prazský Hrad været sæde for først den tjekkoslovakiske og sidenhen den tjekkiske præsident. Man kan opleve vagtskifte foran borgen hver time og ved middagstid får man også en fanfare med i oplevelsen.
Fra paladset er det oplagt at forsætte sin sightseeing af de krogede gamle og brostensbelagte gader mod Karlsbroen.

Forrige artikelFin dansk start på Augusta National
Næste artikelKan tjene 8 mio. på sejr til Tiger Woods
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.