Thorbjørn Olesen skal levere varen i de kommende uger for at komme på Ryder Cup-holdet, men hans udlæg i WGC Bridgestone Invitational var dårligst af alle kandidaterne

Hvis Thorbjørn Olesens drømme om at være en del af Thomas Bjørns Ryder Cup hold til september i Paris, så skal han levere varen i de kommende ugers store turneringer i USA, WGC Bridgestone Invitational og PGA Championship.

Torsdagens første runde af Bridgestone Invitational blev desværre ikke nogen succes for Thorbjørn, der i +1 er placeret på delt 55. plads i det bare 71 mand store felt.

Dermed ligger han klart dårligst blandt den gruppe af spillere, som han kæmper med om et Captain’s Pick – eller direkte kvalifikation. I forvejen har Thomas Bjørn i Anders Sigdals podcast Chip In klart udtalt, at Thorbjørn skal levere noget ekstraordinært, for det vil være at gøre ham en bjørnetjeneste, hvis Bjørn udtog Thorbjørn så det på nogen måde kunne ligne ‘en vennetjeneste’.

Poulter i front

En række prominente navne står i forvejen på nuværende tidspunkt udenfor direkte kvalifikation, bl.a. Sergio Garcia, Henrik Stenson, Russell Knox og Ian Poulter, og de er altså alle bedre placeret end Thorbjørn efter første runde på Firestone i Ohio.

Poulter gik endda den bedste runde af alle og fører turneringen i -8. En anden af Thorbjørns Ryder Cup konkurrenter, Matthew Fitzpatrick ligger på delt 14.plads i -4 sammen med bl.a. Tiger Woods, der fortsætter sit imponerende comeback i de store turneringer.

WGC Bridgestone Invitational spilles over fire runder uden cut, så Thorbjørn har stadig tre runder til at forbedre sin placering og vise kaptajn Bjørn, at han hører til på holdet.

Viasat Golf sender live alle de tre næste aftener.

Forrige artikelDet bliver ikke smukkere – TaylorMade P790
Næste artikelTopresultat gør Thorbjørn Ryder Cup-varm
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.