I bjergene nord for Portimao byder Morgado Golf & Country Club på to fremragende golfbaner og hotel med voluminøse værelser

Algarvekysten byder på et hav af golfbaner, og et fint tilbud er Morgado G&CC med to baner af topkvalitet. Morgado har de seneste år været vært for Open de Portugal på Challenge Tour (ikke at forveksle med Portugal Masters), hvor vinderen i 2017 var Matt Wallace, mens den kortere Alamos har ry for at være en meget tricky udfordring.
Resortet ligger en snes minutters kørsel fra Portimao, og med store værelser, udendørs terrasser, indendørs opholdsrum, restaurant, lobbybar, klubhuscafé og buggybar behøver man ikke at begive sig uden for det, hvis man ikke har lyst. Skal man spille den samarbejdende Salgados-bane, organiseres gratis transport frem og tilbage, men stedet er naturligvis også ideelt, hvis man har lejebil, og det kan man i lavsæsonen få for 300 kr. for en uge.
Personalet er usædvanlig serviceminded, prisniveauet på mad og drikke er ikke specielt billigt, men man satser kraftigt på golfpakker, som kan fås med morgenmad, halvpension eller semi all inclusive.
Der er uopvarmet udendørs swimming pool, mens spa og fitnessrum først forventes at være klar om et par år.
I klubhuset betjenes greenfeespillere til begge baner hurtigt og effektivt, før de går til caddymasteren. Derefter kan man varme op på fine øvefaciliteter, ikke mindst en putting green lige ved første tee på Morgado. Siden får man oplyst antal tildelte slag og bliver sendt af sted af en starter.
Der er toiletter på begge baner.

Smukke omgivelser
Hotellet og banerne ligger på bjergsiderne og i en frodig dal, hvor der bl.a. er appelsin- og citronplantager og et rigt fugleliv. Udsigten fra hotellet er betagende til ikke mindst et stort antal af hullerne på Morgado. Udenfor højsæsonen giver det en intens oplevelse, når morgenduggen ligger på fairways og i modsol ligner sneløjper fulde af diamanter.
Vejret
Selv i den laveste lavsæson er oplevelsen fin. I sidste uge af november spillede vi tre runder i skjorteærmer, shorts og sol fra en skyfri himmel. Den fjerde spillede vi i gråt, men tørt og lunt, vejr.
Man kan være mindre heldig, og der kan snige sig en dag med voldsom regn ind. Så er det godt, at begge baner tilsyneladende kan klare skybrud uden store problemer. Det kan svuppe lidt, men man kan spille en time efter regnens afslutning.

Morgado
Mesterskabsbanen fra Challenge Tour er en udelt fornøjelse med perfekte såvel fairways som greens. De største udfordringer er enkeltstående træer, vandløb og et stort antal bunkers, mange anbragt ualmindelig drilsk omkring greens, samt bedømmelse af højforskelle, men Morgado er i øvrigt ingen hård fysisk udfordring.
De hvide tees var lukket, da vi var der, men også fra de gule er adskillige huller tæt på 500 m, og den samlede længde fra gul/rød er mere end hhv. 6000 og 5100 m. Par-3-hullerne er 150-188 m fra gul, mens man fra rød får lov at vise sin superpræcision fra 97 og 104 m.
Banen har et forbilledligt forløb gennem landskabet, som man kan nyde i fulde drag fra flere eleverede teesteder, allerbedst på hul 9 og 18.
Vinden spiller en afgørende rolle for svagheden, hvilket blev fint demonstreret ved Challenge Tours besøg. I 2017 sejrede Matt Wallace i -21. I 2018 var Dimitrios Papadatos’ vinderscore -7.

Forrige artikelAmerikanske sorger i The Players
Næste artikelPaven satser nordisk
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.