Marianne Linde har igennem mange år været en fast del af eliten i Vejle Golf Club. Nu har hun gennemført uddannelsen til coach og mentaltræner, og satser på at bruge sine færdigheder, blandt andet inden for golfsporten, indenfor ridning og med erhvervsledere.

Marianne har indgået en aftale med juniorafdelingen i Vejle Golf Club om at virke som mentaltræner for eliten frem til sommerferien.

Målet med indsatsen er, at de unge turneringsspillere bliver bevidste om, hvordan tanker og indstilling påvirker deres præstationer, og naturligvis arbejder på at vende udfordringer under spillet til positiv fremgang.

”Vi vil arbejde med spillerens mindset og positive tilgang til spillet, så hver spiller udvikler sine evner til at kontrollere situationerne på banen og ikke bukker under for selvkritik eller ubeviste, negative tanker”, siger Marianne Linde.

Juniorspillerne mødtes første gang til en workshop den 23. februar. Forud for mødet har Marianne Linde afholdt individuelle samtaler for at lære den enkelte spiller bedre at kende. Under forløbet vil der blive arbejdet med forskellige områder inden for mentaltræning, herunder selvforståelse, indre dialog/selvbillede træning, fokus, øget bevidsthed omkring tankernes indflydelse på de fysiske handlinger, målsætning, kropsprog mv.

”Vi ved, at hjernen påvirkes af omkring 60.000 tanker i døgnet, de 85 procent heraf fra underbevidstheden. Oftest ligger dine største forhindringer i de tanker, du gør dig om dig selv og din situation. Først når du får overblik over de tanker, der modarbejder dig, kan du komme på den rette vej mod succes – dette fordi du skal have dit fokus på, hvad du gerne vil – dine ønsker, i stedet for det du gerne vil undgå”, siger Marianne Linde.

Vi kan med hjælp fra personlige lydfiler, som man lytter til et kvarter gerne 3 gange pr. uge påvirke vores tanker. Lydfilerne hjælper simpelthen hjernen med at danne nye neuronspor og skaber dermed tanker som støtter os i vores tilstand og ønske om mål.

I løbet af foråret vil Marianne Linde også tage ud til turneringer og se, hvordan spillerne tackler at skulle præstér under pres. Det er en stor udfordring for mange – både inden for sport, men også helt generelt. Derfor er Mentaltræning for alle og ikke kun sportsfolk.

”Der er ikke tale om noget quickfix, men en proces, hvor spilleren arbejder med sit fokus for at skabe det ønskede flow under spillet, og mens nogle ting kan rettes ganske hurtigt, er der også egenskaber, hvor det tager tid at forbedre sig”, siger Marianne Linde.

”Konkret vil der blive arbejdet med spillerens selvbillede – hvad er det, vi siger til os selv under spillet. Spilleren skal lære sin indre dialog at kende for derigennem at sætte fokus på sine styrker og det der skal til, for at slå lige det slag de gerne vil. Jeg giver spilleren redskaber til at træne tankerne og få styr på, hvilke følelser, der går igennem dig i bestemte situationer”.

”Indsatsen skal blandt andet fører til, at spilleren er mere afslappet fysisk, hvilket igen er vejen til bedre slag og højere ydeevne under golfrunderne. Spilleren skal sættes i stand til at sige det rigtige til sig selv, på de rigtige tidspunkter”.

”Alle golfspillere kender de situationer, hvor vi flytter fokus, tænker fremad (så skal jeg bare sådan og sådan på de sidste fire huller, så er alt perfekt) og så går det hele i vasken. Det er ikke let at holde fokus, men med træning kan man blive fantastisk god til det”, siger Marianne Linde.

 

Forrige artikelUnderskud i Dansk Golf Union
Næste artikelECCO Tour 2018 – Dem skal du holde øje med (1)
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.