Ung amerikaner tager forskud på de kommende regelændringer.

 

Som bekendt bliver der justeret godt og grundigt på golfreglerne med virkning fra sæsonen 2019. Én af de mange regler, der bliver opdateret er den mest benyttede af dem alle; droppereglen. Fra næste januar er det slut en begreber som ’1 eller 2 køllelængder’ eller ’nærmeste punkt’ når vi skal droppe, og vi skal heller ikke længere holde bolden ud i strakt arm, men kan nøjes med at slippe bolden få centimeter over jorden. Ved fremtidens drop skal bolden droppes inden for en radius af 20 tommer fra det angivne punkt, og hvor meget er det lige? Peyton Robertson, en bare 16-årig elitegolfspiller fra Fort Lauderdale i Florida har opfundet alletiders gadget, der lynhurtigt hjælper dig.  Det er en pind, der kan deles i to og har en wire imellem de to dele, som når den foldes til en trekant præcis angiver de 20 tommer. Opfindelsen er godkendt af USGA og R&A, og må benyttes overalt.

”Da jeg hørte om de kommende regelændringer fra min træner, tænkte jeg over hvordan man måler afstanden ud, og det gav mig ideen til at lave Dropstick,” fortæller Peyton, der har taget patent på sin opfindelse og præsenterede den på PGA showet i Orlando. Dropstick kan også bruges under træning som hjælp til opstillingen, så det er lidt af et genialt multi tool, som Peyton sælger for 20 $ pr. stk. Når alle denne verdens golfspillere om godt 10 måneder skal have en dropstick som nødvendigt tilbehør i bag’en, kan Peyton Robertson forvente at blive en meget, meget velhavende ung mand.

Forrige artikelGarcia til Callaway
Næste artikelSpændende samarbejde i Hobro
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.