15-årige Olivia har skiftet DM-medalje i gymnastik ud med landsholdsplads i golf.

Det har været en rigtigt god sæson for 15-årige Olivia Grønborg fra Helsingør. Midt på sommeren spillede hun sig overraskende i DM-finalen for juniorer, hvor hun dog måtte strække våben overfor landsholdsspilleren Cecilie Nielsen. Inden da var hun blevet bedste dansker ved den internationale Annika Invitational i Stockholm, og i august vandt hun DGU’s årgangsmesterskab for årgang 2003 i Roskilde Golfklub.
I september var hun så med på det purunge divisionshold fra Helsingør, der spillede sig direkte op gennem 1. division og rykkede op i Santander Divisionen, og først i oktober, sikrede hun sig sammen med holdkammeraterne Kajsa Landström og Mads Hasenschwandtner Danmarksmesterskabet for U16 hold.
”Det er resultatet af en ret voldsom udvikling,” siger Olivia, der sidste vinter fik styr på svinget og siden også har løftet sit korte spil markant. Det er det, der giver resultaterne.
Indtil for to år siden var Olivia splittet mellem to idrætsgrene, hvor hun var enormt talentfuld. Hun vandt en sølvmedalje ved DM i idrætsgymnastik som 10-årig, og var udtaget til en præ-landsholdssamling. Da hun i 7. klasse søgte ind på kommunens idrætslinje i skolen, søgte hun ind både på gymnastik og golf.
”Der hvor jeg kunne udvikle mig mest, var klart indenfor golf, så derfor endte det med at blive golfen, jeg satsede på, og jeg har ikke tid til begge dele, så gymnastikken er lagt på hylden nu,” siger hun.

Mange forstår ikke golf
Ikke desto mindre, tror hun, at den intensive gymnastiktræning gennem mange år er en fordel for hende som golfspiller.
”Jeg har nok en kontrol over min krop, der er bedre end de flestes. Jeg slår relativt langt, men på grund af gymnastikken, var mit sving også svært at kontrollere, fordi jeg var så smidig. I dag træner jeg faktisk slet ikke fysisk og holder ikke gymnastikken vedlige,” siger hun.
Olivia går i klasse med to af sine holdkammerater fra divisionsholdet og én mere, der spiller golf på idrætslinjen i 9. klasse på Borupsgårdskolen, og det er vigtigt.
”Hvis jeg var den eneste golfspiller var det nok svært. Mange forstår ikke golf, men nu er vi fire, der kan sidde og fortælle de andre, at golf skam også er en seriøs sport,” siger den 15-årige talentfulde pige, der midt i oktober fik belønning for sin gode sæson ved at blive udtaget til DGUs landsholdsbruttotrup for piger under 18 år sammen med klasse-og holdkammeraten Kajsa Stie Landström.

Forrige artikelHold varmen på golfbanen
Næste artikelSigma2
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.