LPGA og USGA har netop offentliggjort, at de indleder et samarbejde med non-profit sundhedsorganisation Pro Medica Health omkring US Women’s Open, som allerede fra i år næsten får fordoblet sin samlede præmiesum fra 5,5 mio. $ til 10 mio. $, og i 2026 stiger beløbet til 12 mio. $.

Samtidig løftede man sløret for, at turneringen i de kommende mange år frem spilles på nogle af de mest anerkendte og bedste golfbaner i USA, bl.a. på Pebble Beach Golf Links i 2023 og på Riviera Country Club i Los Angeles i 2016.

Der er tale om den største præmiesum nogensinde i kvindegolf og samtidig en af de største præmiesummer overhovedet inden for kvindeidræt, meddeler USGA.

Dette års turnering spilles på Pine Needles Lodge & Golf i North Carolina i begyndelsen af juni.

Foto: Yuko Saso fra Filippinerne vandt US Women’s Open i 2021. (c) Getty Images

Forrige artikelSmith tager afstand
Næste artikelRahm topper efter banerekord
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.