Kun to spillere indenfor verdensranglistens Top60 har rykket mere end Lucas Bjerregaard.

Lucas Bjerregaard er en af sæsonens helt store himmelstormere på verdensranglisten. Faktisk er der kun to spillere indenfor verdens top60, der har rykket mere end frederikshavnerdrengen. Den ene er Aaron Wise, den anden – Tiger Woods.

Inden sæsonen var Lucas Bjerregaard nummer 188 i verden. Nu er han nummer 51. En fremgang på 137 pladser. Og der er endog ganske pæne chancer for yderligere avancement i denne uges Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, hvor 72 spillere kæmper om hele syv mio. dollars – uden cut.

Tiger nummer 13

Amerikanske Aaron Wise indledte sæsonen som nummer 223 i verden og er placeret én plads dårligere end Lucas nu, altså et avancement på 171 pladser. Årets højdespringer er imidlertid en gammel kending. Tiger Woods var placeret som nummer 656 ved årsskiftet, men hans fantastiske comeback har bragt ham 643 pladser længere frem til en aktuel 13. plads.

Bytter plads igen

Med sin sejr i weekenden i Tyrkiet overtog Justin Rose igen førstepladsen på verdensranglisten fra Brooks Koepka, men han når knapt nok at hvile på laurbærrene. Allerede på mandag vil rollerne igen være byttet om, selvom ingen af de to spiller i denne uge. Teknikaliteter omkring beregningen af points betyder nemlig at Koepka i uge 45 igen vil være nummer 1 foran Rose og Dustin Johnson.

Thorbjørn Olesen har valgt at stå over i Nedbank Golf Challenge, og Søren Kjeldsen var akkurat to pladser fra at komme ind i turneringen. Til gengæld er Thomas Bjørn inviteret med. Han har tidligere vundet i Sun City.

Forrige artikelRevancherer misset hole-in-one med albatross
Næste artikelGreat Northern er bedste danske bane
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.