“Jeg er mere Langer-typen”

Ireren Padraig Harrington har som spiller eller vicekaptajn virket under ni forskellige holdkaptajner i Ryder Cup, så han er perfekt rustet til opgaven i 2020

– Jeg var næppe blevet professionel uden min succes i matchplay som amatør, mindes Padraig Harrington, der som amatør vandt samtlige matcher i tre gange Walker Cup samt i Home Series International, dysterne mellem de forskellige dele af Storbritannien.
– Det er et godt grundlag for alt om hulspil, og siden har jeg deltaget i ni Ryder Cup-matcher og lært noget af samtlige ni holdkaptajner.
– Jeg har lært mest af Darren Clarke, der havde nogle mindre fejltagelser. Paul McGinley tog jobbet som kaptajn til et nyt niveau, og Thomas Bjørn viste mig, hvor meget man kan inddrage sine vicekaptajner, når det gælder håndtering af detaljer.

Langer-typen

Harrington er klar over, at han ikke så meget er den, der sludrer intimt med de enkelte spillere.
– Jeg er nok mere en type som Bernhard Langer, konstaterer han. Den kølige tysker holdt afstand til spillerne, men vandt med sin minutiøse plan, som alle kendte og holdt sig til.
På den anden side fremgår det af Thomas Bjørns fortælling om Ryder Cup 2018, som findes andetsteds i dette nummer, at Harrington havde flere opgaver, der involverede beskæftigelse af spillere, der ikke var i kamp, så helt uden selskabelige evner er han ikke.

Frygt og udfordring
Irland er på tale som vært for Ryder Cup 2026, og det kunne være fristende for Harrington at satse på at være kaptajn på hjemmebane. Flere ting talte imod det. Fx var det ingen succes for ham at spille Ryder Cup på hjemmebane på K-Club 2006, hvor han tabte fire af sine fem matcher.
Han er nu 47 år og mener, at han kan være for gammel i 2026, hvor han måske ikke kan være med i de turneringer, hvor han skal studere potentielle spillere. Derfor har han taget udfordringen allerede nu.
At det er en udfordring, der er frygtindgydende, er han meget bevidst om, og han har modtaget den i bevidstheden om, at bl.a. Justin Rose og Rory McIlroy har opfordret ham til det og lovet ham fuld støtte.
– Det er en af den slags opgaver, der er alt eller intet. Jeg satser på, at det er alt!

Forrige artikel2 x Hole In One på samme hul
Næste artikelBjerregaard spiller Valero Texas Open
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.