I maj måned foretog Rønnede GK en radikal ændring af sine tee steder, da man gik fra blot at have to, gul og rød, til seks: Sort, hvid, gul, blå, rød og grøn.

Banen er meget udfordrende. Der er kløfter, søer, små bække, træer og bakker at tage hensyn til, og det er vigtigt for den enkelte spiller at kunne slå ud i forhold til det. Derfor er der stor længdeforskel på de seks ’baner’. Grøn, der fortrinsvis benyttes af begyndere og ældre, der er ved at tabe pusten, er 3781 m, mens Sort, der benyttes mindst og fortrinsvis af spillere i handicap 5 eller lavere.
Indvielsen skete festligt med deltagelse af DGUs formand, Jim Staffensen, der er tidligere medlem i Rønnede, men hvordan er det gået siden. Spiller de fleste stadig fra de tidligere Gul og Rød?

– Nej, forsikrer klubmanager Claus Clausen, – der bliver spillet fra dem alle, og udvidelsen er simpelthen det bedste, vi nogensinde har gjort. Ikke mindst er Blå populær såvel hos mænd, for hvem gul er for lang, og for kvinder, der slår lidt længere end flertallet                       Sort er i spil i enkelte turneringer, hvor spillernes handicap typisk er 0-5, men vi prøver også at sætte vores bane i en stand, så vi kan være vært for internationale begivenheder, forklarer Clausen, og her kan vi gætte på, at han tænker på fx ECCO Tour eller evt. en turnering på LET.

Erfaringerne fra Rønnede er værd at notere sig for andre klubber, der måtte have den nødvendige plads til at gøre noget lignende.

Forrige artikelCleveland TFI
Næste artikelAttraktive Algarve
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.