Regerende herremestre rykker ud, regerende damemestre ikke i slutspil, og flere finalister først fundet på sidste hul i sidste match

Flere hold blev først klar til slutspillet om DM efter nervepirrende spænding. Det gjaldt ikke mindst i Santanderdivisionens østkreds for herrer
Odense Eventyr Golf, der for nogle år siden på eventyrlig vis vandt et meget overraskende DM i sin oprykningssæson, oplevede en ny H C Andersens afslutning, da de i sidste runde mødte Kokkedal, som de havde tabt 5-13 til ude. For at nå slutspillet skulle holdet, der er spækket med talenter, vinde med samme cifre, og det klarede de præcis.
Peter Launer Bæk, Gustav Frimodt, Frederik Andersen (foto) og Mikkel Sø vandt alle i såvel foursome som single, og det blev udslaggivende, at Ole Sømark delte sin single.
Dermed kom Kokkedal ikke med i slutspillet, men endnu værre gik det for de to seneste års danske mestre fra Søllerød, der sluttede sidst efter nederlag til Kokkedal og Furesø i sidste weekend.

Gyttegård vandt i Vest
Brødrene Højgaard manglede i lørdagens match mod Aalborg, som Gyttegård tabte 2-16. Det så overvældende ud, men dækker over en kamp, hvor Aalborg vandt fem matcher på 18. hul. Da aalborgenserne søndag besejrede Brønderslev, tog de den ene slutspilsmatch, mens Gyttegård i en kamp med tre halverede matcher spillede uafgjort mod Silkeborg/Ry, som derefter må retur til 1. division.

Kokkedal eliminerede Hillerød
Også de danske mestre på spindesiden i 2017, Hillerød, må stå over i slutspilsweekenden 15-16. september. Smørums talentfabriks næste generation virker moden, og Hillerød blev besejret 8-4. Louise Martvardsen vandt første foursome med Natacha Høst Husted og sluttede af med at vinde sidste single. Det gentog sig søndag mod Simons, hvor også Emma-Sofie Larsen vandt to gange.
Den anden slutspilsmatch blev en sag mellem Kokkedal og Hillerød og fandt først sin afgørelse, da Eva Fabricius-Bjerre vandt med et hul over Sarah Bills Skovgaard.

Svækket Horsens rykker ud
Stephanie Amalie Astrup var bortrejst, og den nykårede danske mester, Sofie Kibsgaard Nielsen, var skadet, og dermed var FH Horsens chanceløse mod Vejle og Aalborg. Mollerup tabte sin slutspilschance mod Aalborg med 2-10, men strittede godt imod med 5-7 mod suveræne Vejle, hvor Stephanie og Josephine Bertelsen sprudlede med lutter sejre.

Forrige artikelFuresø: Hole-in-one
Næste artikelLucas nr. 2, Nanna delt treer
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.