Forhåndsfavoritten Gary Wolstenholme fører kvalifikationen til Shipco Masters på Simon’s Golf Club

Engang blev han betragtet som verdens bedste amatørspiller, og han blev berømt for at tæve Tiger Woods i Walker Cup-singlen, amatørernes pendant til Ryder Cup.

Gary Wolstenholme forblev amatør indtil han fyldte 50 år og kunne forsøge at kvalificere sig til Staysure Tour (tidl. European Seniors Tour), selvom han reelt levede som professionel, blandt andet via et civilt arbejde som Director of Golf i en klub i England. Han spillede på det engelske amatørlandshold ved VM og EM på et tidspunkt, hvor han let kunne have været far til alle sine holdkammerater.

Overgangen til prof-livet blev dog ikke helt gnidningsfri, og Wolstenholme må således gennem de 36 hullers kvalifikation i dag og i morgen på Simon’s Golf Club for at sikre sig adgang til Shipco Masters fra 1.-3. juni.

Svære betingelser

Første del af den opgave, klarede han flot i dag, hvor han var eneste mand under par under særdeles vanskelige forhold i Nordsjælland. Dagen startede ganske vist med solskin, men det var blæsende, og da de sidste skulle ud, blandt dem Wolstenholme, var sol afløst af et par hårde byger og endnu mere kold vind.

Det kunne ses på scores, der var i den høje ende, men Wolstenholme i -1, Peter Scott og Mark Wharton, PAR, og amerikanske Zeke Martinez og endnu en englænder, Peter Wilson +1, ligger efter første runde til at tage de fem kvalifikationspladser i hovedturneringen.

Bare et slag tilbage ligger den bedste dansker, Søren Telling fra Skovbo Golfklub, sammen med endnu tre briter. Kokkedals mangeårige cheftræner, Nigel Willett, og den tidligere Europatour-spiller Jacob Gøth-Rasmussen, ligger begge i top15.

Anden runde spilles tirsdag.

Forrige artikelTry3golf og prøv en masse andet
Næste artikelKlassegolf på Gran Canaria
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.