Danske firmaer nyder stor opmærksomhed på verdens største golfmesse

ORLANDO: Danske Trackman er på alles læber igen i år ved det store PGA Show i Orlando. Ikke så snart var portene åbnet onsdag morgen til de enorme udstillingshaller, før publikum stimlede sammen omkring det danske launch monitor firmas stand, der år for år vokser i størrelse.
”Der er efterhånden mange med Trackman-polo på, men det er jo et udtryk for, at der er en meget stor efterspørgsel på vores produkter,” siger Fredrik Tuxen, der er manden bag udviklingen af markedets bedste system. Selvom Trackman er dyrere end konkurrenterne, så påvirker det ikke interessen.

Simulatorsucces

Trackmans seneste skud på stammen er dets golfsimulatorer, som man kender fra bl.a. Eagle Golf Club i Nordsjælland. Det har udviklet sig til et endog meget stort marked, og publikum er vilde med at kunne kombinere morskaben ved at spille simulatorgolf med muligheden for at få alle deres Trackman data. Jacob Munk er ansat som leder af den division af Trackman, og han har bl.a. udviklet et ekstraordinært træningssystem, hvor man kan ’spille’ en 18 hullers træningsbane, og øve sig i alle mulige 100 procent realistiske slag.
Trackman firmaet har udgangspunkt i Rungsted Golf Klub, så naturligvis er den gamle nordsjællandske bane blevet den første danske bane der er lagt ind i Trackmans golfsimulator. Ifølge Fredrik Tuxen forventes det at flere kommer til.

Top4 i USA

Der er også andre danske selskaber, der får stor opmærksomhed på PGA Show. Ikke mindst ECCO sko, der er blandt de fire største skomærker på det enorme amerikanske marked.
”FootJoy, Nike, Adidas og ECCO har tilsammen 80 procent af skomarkedet i USA, så vi er i en rigtig god position. Vi laver et dyrere produkt end de andre, da vi som bekendt er de eneste, der garver vores egne skind, og vi er fortsat førende indenfor udvikling og innovation af komfortable golfsko,” siger Jesper Thuen, der for tre uger siden tiltrådte som øverste chef for hele ECCO’s golfdivision i USA.
Også Garia golfbilerne og for første gang Golfbox viser de danske faner. Golfbox er på showet for at markedsføre deres bookingsystem for golftrænere og ifølge Christian Færgemann var første dag på showet en pæn succes.

Forrige artikelTiger tilbage på favoritbanen
Næste artikelThorbjørn bremset af dobbeltbogey
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.