Efter en kold og kedelig vinter skal Danmarks unge golftalenter ud i verden og spille turneringer og når banerne i vort lille land stadig er våde og sjappede, må man under varmere himmelstrøg for at komme i gang med træningen.

 

Træning fra før solopgang

Kulde, mørke og rimfrost klokken 6.00 om morgenen, når man skal til fysisk træning, lyder umiddelbart ikke særligt forjættende og også en smule utænkeligt, når man befinder sig i Marrakech i Marokko. Men den er god nok! Vi er i januar måned, hvor nattefrosten stadig er næsten lige så kold som i Danmark og forud venter adskillige timers træning, før man igen kan putte sig under den varme dyne. Solen varmer først fingrene op i løbet af formiddagen, men herefter kan det varme tøj lægges i bag’en, da solen gør sit til, at forholdene for god træning er optimale.

Det er første gang, der har været afholdt træningslejr i Marokko. Tidligere har landsholdet trænet i Florida, men for at undgå jetlag, have kortere rejsetid og lavere rejseomkostninger, bliver Palmeraie Golf Resort i Marrakech i Marokko nu afprøvet.

De 24 unge talenter, der aldersmæssigt er mellem 13 og 25 år, har et professionelt team af trænere med sig, som sørger for effektiv træning dagen lang. Det er bestemt ikke ferie de unge er kommet på. Kl. 6.00 om morgenen starter den fysiske træning med fitness, løb, cirkeltræning og selvfølgelig træning på drivingrange og på banen og slutter først ved 19.30-tiden. Men det er det, der skal til, når drømmen om medaljer, skal opfyldes i løbet af sæsonen.

I marts drager landsholdet på træningslejr til PGA Catalunya, som ligger i byen Caldes de Malavella  – en times tid nord for Barcelona. Her foregår træningen på de to pragtbaner Stadium Course og Tour Course. Træningsfaciliteterne her er i en liga for sig selv.  Her er 12 forskellige træningsområder, som hver i sær er opkaldt efter en berømt banes bunker, fairway eller green. Her finder man en tro kopi af en bunker fra Pebble Beach, hvor sandet i bunkeren ER fra Pebble Beach. I Volcanic Sand Bunker er sandet fra Hawai og vil man til lidt nordligere sandstrøg, så er St. Andrews bunkeren en glimrende mulighed.

 

Nørderi på rangen

GOLFBLADET mødte Sportschef Claus Mølholm i Riad Clubhouse, som fortalte, at der bliver nørdet rigtig meget på rangen med de fem Trackman og Golf Biodynamics, der er medbragt på turen. Der måles bl.a. rotationer og bevægelser i kroppen og det er et virkelig godt redskab til nøjagtige målinger og optimering.

 

Udover optimering af de unges spil, giver det dem rigtig meget, at være på træningslejr sammen. Det er vigtigt, at de unge lærer det sociale samspil og lærer om de mentale udfordringer, der unægteligt vil komme i deres karriere som golfspillere.

 

Vi ønsker alle de unge talenter held og lykke og håber, at de hver især opnår fine resultater i sæsonen.

Forrige artikelEls vælger XXIO
Næste artikelGolfklubber opretter hold for diabetikere
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.