Spillerne fra tre professionelle tours spiller om én samlet præmiesum i Jordan i begyndelsen af april.

For et par uger siden spillede kvinderne fra LPGA Tour og mændene fra European Tour på samme tid på samme bane og om lige store pengepræmier til mænd og kvinder. Til april kommer Ayla Golf Club i Jordan til at være vært for et endnu mere unikt turneringskoncept, hvor spillere fra Ladies European Tour, European Challenge Tour og European Staysure Tour ikke alene spiller samtidig på samme bane, men også konkurrerer på helt lige fod med hinanden om én samlet præmiesum.

The Jordan Mixed Open spilles fra 4.-6. april på den ganske nye Ayla Golf Club, som er ørkenstatens første 18 hullers golfbane. Den ligger ud til Det Røde Havs kyst nær havnebyen Aqaba og er omdrejningspunktet for et helt nyt, eksklusivt seaside resort.

Turneringen får 123 deltagere; 40 fra hver af de tre professionelle tours samt én førende amatørspiller inden for hver kategori, dame, herre og herre +50 år. De spiller om én samlet præmiesum i blandende grupper á tre spillere, men fra tre forskellige sæt tee-steder, nøje udvalgt af de tre tours tournament directors, således at spillerne kan konkurrere mod hinanden på fair og lige vis.

Lighed mellem kønnene

”I en verden, der er ved at indse vigtigheden af lighed mellem kønnene, kunne et unikt format og en begivenhed som denne ikke have været bedre timet,” siger David Lantos, som er director of Tournament Operations på Ladies European Tour. ”Den store udfordring for os er at forberede banen og at sikre korrekte spille forhold, således at vores mandlige og kvindelige professionelle kan konkurrere på den samme bane med de samme muligheder for at score godt. Vi er sikre på at dette vil blive en udfordrende turnering, men også en fornøjelse for såvel spillere som publikum,” siger han.

Én samlet præmiesum

Simon Higginbottom, der er Tournament Direktor for Staysure Tour, understreger også vigtigheden af at skabe fair betingelser for alle, i forhold til strategi, pin-placeringer og spillevinkler, og siger, at banen på Ayla Resort er særdeles velegnet til det blandede format.

Præmiesummen er 393.000 $ og mens LET-kvinderne skal spille fra 5.525 meter, skal Staysure Tours senior herrer spille fra 5.941 meter og Challenge Tour herrerne fra 6.437 meter.

Blandt de spillere, der allerede er bekræftet til turneringen er den mange dobbelte LET-vinder og Solheim Cup-stjerne Trish Johnson, Staysure Tours Barry Lane, der har vundet på såvel European Tour som Staysure Tour og har spillet Ryder Cup i 1993, samt Ben Stow, som sidste år vandt Prague Golf Challenge og var et mulehår fra at kvalificere sig fra Challenge Tour til European Tour. De udtrykker alle tre stor begejstring for konceptet.

Hvis Jordan Mixed Open bliver en succes kan det måske skabe grundlag for endnu flere turneringer, hvor de bedste kvinder og mænd konkurrerer mod hinanden på lige vilkår.

Forrige artikelLucas Bjerregaard spiller Honda Classic
Næste artikelVæk med de dobbeltbogeys!
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.