Vinterlig vejrudsigt med risiko for frost, sne og hagl truer Danmarksturneringen.

I weekenden spilles første og anden runde af Danmarkturneringen og det kan godt gå hen og blive noget af en udfordring for både spillere og klubber.

DMI lover nemlig vinterligt vejr fra natten til lørdag: Nattefrost, sne og hagl, og alt andet end hvad man forventer, når der står 4. maj på kalenderbladet.

Vejrudsigten har fået DGU til at udsende retningslinjer for hvordan klubberne skal forholde sig i tilfælde af dårligt vejr. Da mange matcher er sat til at starte kl. 8 lørdag morgen, vil der mange steder være risiko for frost på greens. Her skriver DGU til klubberne, at de på stedet lørdag morgen kan udsætte spillet med en-to timer, hvilket så vil gælde alle matcher i rækkefølge.

Kun hvis alle udehold accepterer det, kan man ’på forhånd’ udsætte alle dagens starter. GOLFBLADET er ikke bekendt med om nogle klubber har taget disse forholdsregler.

Udsættes starttiderne for eliteholdene i Danmarksturneringen, så påvirker det naturligvis også de bookede starttider for medlemmer senere på dagen.

Billedet er taget da vi for et par uger siden besøgte Fredericia Golf Club, og blev ’overfaldet’ af en let snebyge midtvejs på runden. Tilsvarende forhold kan meget vel møde spillerne i Danmarksturneringen lørdag morgen.

Forrige artikelIngen amerikanere i top10
Næste artikelStjernerne vil flokkes på Himmerland
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.