Bubba Watson blev uges store vinder, mens Nanna Koerstz Madsen kvalificerede sig til årets første major.

Der er ingen danskere med i årets første major hos herrerne, The Masters Tournament, der begynder om blot halvanden uge. Til gengengæld er der tre danske kvinder med, når den første af sæsonens majors hos kvinderne, ANA Inspiration, spilles i denne uge.

Det blev klart, da Nanna Koerstz Madsen klarede cuttet til weekendens Kia Classic på LPGA Tour. Det var netop nok. På et tidspunkt var hun også oppe og snuse til et topresultat, men en trist søndagsrunde sendte hende ned på en delt 65. plads – i øvrigt sammen med Nicole Broch Larsen. Koreanske Eun-Hee Ji vandt turneringen, bl.a. i kraft af et hole in one på finalerundens 14. hul. Emily Pedersen missede cuttet, men er sammen med Nicole og Nanna også med i ANA Inspiration, der starter på torsdag.

Bubba vandt hulspil

Ugens store turnering var WGC-Dell Technologies Match-Play, der blev spillet i Austin. Her gav Bubba Watson alle andre baghjul, og gik ubesejret gennem turneringens syv hulspilsrunder. I finalen vandt han de første fem huller mod en træt og modløs Kevin Kisner, der havde været gennem et ikke mindst mentalt opslidende semifinale-drama mod svenske Alex Norén, som måtte ud på 19. hul. Sejrscifrene 7&6 vidner om en kedsommelig finale blottet for spænding. Norén var den mindst skuffede af de to semifinaletabere, og vandt klart over Justin Thomas, som med blot en finaleplads kunne have overtaget førstepladsen på verdensranglisten fra Dustin Johnson, som helt uhørt fik klø i alle sine tre gruppespilsmatcher.

Italiensk sejr i Kenya

Det blev også til en svensk skuffelse da Challenge Touren åbnede sæsonen med Barclays Kenya Open på Muthaiga GC i Nairobi. Jens Fahrbring måtte se sig besejret efter tre hullers omspil af italienske Lorenzo Gagli. Tre danskere klarede cuttet; Mark Flindt Haastrup blev bedste mand af dem som nummer 35, Morten Ørum Madsen blev T54 og Martin Ovesen T58.

Forrige artikelLa Manga Club nomineret i tre kategorier til World Golf Awards 2018
Næste artikelGæt hvem der vinder Masters og vind golfbolde fra Srixon!
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.