Mød et af golfbranchens hårdtarbejdende mennesker, som du sikkert kender fra demodage i din klub.

De fleste af os kender proen, måske både ham fra hjemmeklubben, og nogle af de andre rundt omkring.

Og så er der alle dem, vi ser når proen afholder demodage. Dem, der kører landet tyndt i tungtlæssede varevogne, fyldt med udstyr.

En af dem, som rigtigt mange, om ikke kender, så har set, talt med og fået gode råd af, er Kasper Frank.

I dag kan man møde ham med udstyr fra Srixon, Cleveland og XXIO – og med hans ’egne’ mærker BagBoy og Bennington.  Tidligere har Kasper ’kørt for’ Mizuno og Callaway, og for Elsøe Sport, mens arbejdet i golfbranchen startede i Magasins sportsafdeling, dengang de havde golfudstyr, og senere i proshoppen i Smørum.

Selvfølgelig er Kasper selv en god golfspiller.

”Jeg befinder mig i det der dødvande over handicap 3 og under 4,5, hvor jeg hverken kan blive reguleret den ene eller den anden vej,” siger han da vi spiller en hyggelig runde i hans hjemmeklub gennem mange år, Værløse. Han har spillet lidt divisionsgolf for klubben, og var også i sine unge år en ganske god fodboldspiller i superligaklubben Lyngby, som stadig står hans hjerte nær.

Sundt samarbejde

Det er nogle år siden, at Kasper valgte at gå solo i golfbranchen, efter mange år som ansat hos de skiftende distributører. Hans firma, Performance Brands, ejer han sammen med sin søster, og her har han agenturet på BagBoy og Bennington – henholdvis golftrolleys og bags af topkvalitet, agenturet på det eksklusive tøjmærke Alberto, og import af rangefinderen Precision Pro og det australske 2UNDR, der laver særlige golfunderbukser til mænd. Desuden har ham et enkeltmandsfirma, hvor han samarbejder med PJC Sport, omkring deres mærker; Cleveland, Srixon og XXIO og de har så også slået sig sammen med Morten Jensen fra Nike, som repræsenterer deres produkter i Jylland.

”Det er en rigtigt god aftale for os alle sammen, fordi vi sammen står med noget nær en komplet linje. Vi har noget til enhver golfspiller,” siger Kasper, der begyndte at spille golf i USA som 20-årig.

”Min moster købte Larsen Rejser i USA af Lars Larsen for 1 krone – aftalen var, at han til enhver tid kunne købe det tilbage for 20 kroner. Jeg kom som ung derover for at arbejde, og blev introduceret for golf. Jeg blev ret hurtigt sådan rimeligt godt til det, men én ting kunne jeg simpelthen ikke finde ud af. Jeg kunne ikke putte. På et tidspunkt fik jeg mulighed for at få en lektion med proen på Doral Resort i Florida, og han prøvede alt, uden held. Til sidst lagde han tre bolde og sagde, at hvis jeg kunne hole én af dem, var lektionen gratis, hvis ikke, skulle jeg give en øl i baren. Jeg holede selvfølgelig ingen af dem, og lidt for sjov, svingede jeg putteren, som når jeg slår et tohånds baghånd i tennis. Den bevægelse så træneren, og sendte sin assistent ind i proshoppen efter en venstrehåndsputter. Så lagde han igen tre bolde op, og sagde ’ok, nu er det kvit eller dobbelt’. Jeg holede allerede den første, og derefter sagde proen: ”Don’t you EVER putt right-handed again!”. Det har jeg så ikke gjort siden. Puttningen fungerer fint, og det eneste, der ærgrer mig, er at der er så mange fede højrehåndsputtere, som jeg ikke kan benytte.

Fitting

Selvom Kasper Frank ikke er PGA Pro, så kan han sagtens se på en golfspillers sving, hvilket udstyr, der passer ham eller hende bedst, og det benytter han på de mange demodage. Han laver rigtigt mange fittings, og for ham er nøglen, at kunden ikke går derfra mere forvirret end før han kom.

”Det kan godt være vanskeligt nogle gange, fordi de forskellige golfmærker er bygget på forskellige filosofier, men jeg synes at vi som regel finder frem til noget, der ender med at gøre golf til en bedre oplevelse for den enkelte,” siger han.

Forrige artikelDen historiske Shinnecock Hills
Næste artikelGolfparadis på den amerikanske Østkyst
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.