Weekend Update: Sejr til Joachim B. Hansen på Challenge Tour og superrunde af Lucas Bjerregaard.

Det har været småt med opmuntringer indtil videre i sæsonen, når det kommer til de danske tour-proer. Men måske var weekenden vendepunktet. Det gik i hvert fald rigtigt godt.

Joachim B. Hansen vandt for første gang i karrieren på Challenge Tour, da han modstod et ualmindeligt stort forfølgerfelt i Turkish Airlines Challenge på Gloria banen i Belek.

Joachim førte med ét slag inden finalen, men ikke færre end 11 spillere delte andenpladsen, og 23 var inden for blot tre slag. Under det pres, gik Joachim en flot, flot finalerunde i 66 slag, bedst af alle i topstriden og vandt med tre slag. Dermed avancerer han til andenpladsen på Challenge Tourens pengeliste og har indtjent godt halvdelen af, hvad der sidste sæson skulle til for at slutte i top15 og avancere til European Tour! Flot!

Vi kipper med flaget og ønsker tillykke med sejren.

Søndagens bedste

I Volvo China Open var Lucas Bjerregaard bedst af alle søndag, og med en runde i 64 avancerede han fra en plads midt i feltet helt frem i toppen. I sidste ende rakte det til en udelt 6. plads og et yderst kærkomment tilskud til lønkontoen for den nybagte far, der omsider fandt lidt af det spil frem, der sidste år gav ham karrierens første sejr på European Tour.

Klaret cut

I USA klarede Emily K. Pedersen omsider et cut på LPGA Tour efter en lang, lang tørke. Desværre rakte spillet i weekenden blot til en 71. plads, men fire runder golf giver forhåbentlig et skud selvtillid. Lydia Ko vandt LPGA Mediheal Championship. De var den tidligere verdensetters første sejr i meget lang tid.

På Web.com Tour var Sebastian Cappelen med helt fremme på en sjettelads inden finalen, men han havde en katastrofal søndag, hvor hans runde i 80 slag (!) betød et faldt til delt 36. plads meget langt fra de præmiepenge, der skal til for at få kortet til PGA Tour.

Forrige artikelTo nye bolde fra XXIO
Næste artikelTry3golf og prøv en masse andet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.