Der har altid været gang i 49-årige Ole Grauting fra rejsebureauet green2green.
Med en baggrund som skilærer og skolelærer, var det helt naturligt for Ole, da han som ganske ung også bevægede sig ind i golfsportens verden.


Actionman fra Lemvig

Man skal stå tidligt op om morgenen, hvis man skal leve et liv som Ole Grauting som er født og opvokset i Lemvig. Man skal også være lidt af en actionman for at følge hans tempo og man skal have et gå-på-mod uden lige, for at komme i nærheden af den succes Ole har i dag.

Ole startede i tidernes morgen med at uddanne sig til ingeniør, men afbrød uddannelsen og gik i gang med at uddanne sig til skolelærer på Nørre Nissum Seminarium i Vestjylland. Hans liniefag var fysik og kemi og hovedfaget var idræt.

Det hårde arbejde med studierne var ikke nok for for den knap 20-årige unge mand. Når man nu også lige havde uddannet sig som skilærer både i Østrig og Danmark inden læreruddannelsen og trænede talentlandsholdet, var der jo ikke noget at sige til, at han også sprang ud i et partnerskab med et skirejsebureau.

Selvom det blev lidt hektisk med eksamener på seminariet og Ole samtidig lige skulle ”i gården” og have ordnet et problem med en bus fyldt med turister, fik han sin læreruddannelse. Rejsebureauet gik over al forventning, men om sommeren manglede der ligesom noget. Og især, når man er vant til at beskæftige med windsurfing og sejllads for eksempel på Hawaii, kan en dansk sommer godt føles lidt kedelig. Ole begyndte at spille golf i Lemvig Golfklub og fik hurtig stor interesse for golfspillets finurlige verden og her blev idéen om golfrejser født. En golfafdeling blev startet i rejsebureauet og denne afdeling overtog Ole efterhånden mere og mere.

Et partnerskab blev født

Ole gik og legede lidt med tanken om, at starte sit eget golfrejsebureau og på en studietur til Nordthailand mødte Ole indehaveren af det nyligt startede golfrejsebureau green2green. De to fandt hurtigt ud af, at de havde god kemi og samme visioner for, hvordan et golfrejsebureau skulle være. De ville være de bedste i branchen, de skulle have det sjovt, kunne leve af det, turde satse, men gæsten skulle altid være i centrum.

I luftrummet mellem Chang Mai og Phuket blev de første idéer om partnerskab skabt og efter adskillige ugentlige møder, indtrådte Ole som partner i green2green. Med Peter Grinsteds store netværk og erfaring fra golfbranchen fra hans tid som direktør i Himmerland Golf & Country Club og Oles knowhow vedrørende fly og bookingsystemer, var grundlaget for et samarbejde skabt og i januar 2004 indtrådte Ole i green2green.

Det skulle vise sig, at være den rigtige beslutning, for i dag er green2green et solidt firma og et af de største specialrejsebureauer i Danmark.

Ole mener, at succes’en skyldes deres fælles mod til at satse og skabe og for knap 10 år siden, begyndte makkerparret, at sende deres gæster afsted i bureauets egne charterfly udover ruteflyvningerne. Det blev en stor succes og i dag råder green2green over store og små charterfly, der udover flyver direkte til europæiske destinationer.

Fast medarbejderstab gennem flere år
Det har altid været Ole og Peters førsteprioritet, at gæsten skal være i centrum og de går ikke på kompromis på dette punkt. Men det er ikke kun gæsterne, der har det godt. green2green’s medarbejderstab har været den samme i årevis. Ole går meget op i, at personalet har frie tøjler og er med i beslutningsprocesserne. Og det er ikke tom snak, for medarbejderne er glade for tilliden og de nyder deres ”frihed under ansvar”, Oles altid gode humør, hans seriøsitet og hans ansvarsfølelse overfor både medarbejdere og gæster. ”Jeg har aldrig oplevet Ole i dårligt humør”, fortæller Bo Pugholm, som har været i firmaet i flere år. ”Det eneste, der kan gøre Ole irriteret, er en dårlig dag på golfbanen”, fortsætter Bo – godt støttet af kollegerne i baggrunden.

Oles egne favoritter
green2green har rejser til hele verden lige fra Europa til New Zealand og Japan, men Oles egne favoritrejsemål er Sydafrika, som er en palet af kultur, golf, mad & vin og folkelighed, men også eksotiske steder som Thailand og Mauritius hører til favoritterne og i Europa er Portugal blandt yndlingdestinationerne – blandt andet pga det høje serviceniveau.

Ole kan overhovedet ikke komme i tanke om, hvad han skulle lave, hvis han ikke var i rejsebranchen. Her får han nemlig opfyldt sit behov for at dyrke sport og have med mennesker at gøre. Han nyder tilværelsen som den er nu med hjem i Rønde, kæreste og hans lille datter på knap 3 år. Selvom det er hårdt arbejde og der lægges mange timer på kontoret, føler han alligevel, at arbejde og fritid flyder sammen. At kunne kombinere hobby og karriere er en drøm og den er i den grad gået i opfyldelse.

Fakta om green2green:
green2green blev etableret den 1. januar 2003 af Peter Grinsted og et år senere, den 1. januar 2004, blev Ole Grauting makker og sideordnet direktør. Disse to velkendte ansigter i golfrejsebranchen har mange års erfaring bag sig. Ole Grauting har været 30 år i rejsebranchen, imens Peter Grinsted, inden han stiftede green2green, har været administrerende direktør for Himmerland Golf & Country Club A/S, der på daværende tidspunkt havde sit eget golfrejsebureau – Himmerland Golf Tours / Larsen Golf Tours.
I dag arrangerer green2green fleksible golfrejser til hele verden, for individuelle rejsende og grupper. I takt med at green2green vokser, udvider de også antallet af destinationer, fra det hyggelige Skotland til det eksotiske destinationer.

Forrige artikelCheck selv din kompression
Næste artikelNicolai kom ikke til Australien
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.