PGA-proen Jacob Gøth-Rasmussen har i 19 år haft en lille sidegesjæft med at sælge golf scootere.

”Der er altid nogle, der af den ene eller anden grund har svært ved at gå rundt på golfbanen. For dem er en golf scooter en ideel løsning,” siger PGA-proen Jacob Gøth-Rasmussen, som siden 1999 har haft en lille sidegesjæft med at sælge den engelskproducerede Trio golfscooter.

Jacob Rasmussen har spillet golf ’altid’, i seks år på European Tour blandt andet, og i dag underviser han i Albertslund Golfklub og nogle dage om ugen i Nivå, når han altså ikke sørger for at sønnerne Jonathan og William kan holde familietraditionerne i hævd med deltagelse på divisions- og landshold.

”Jeg overtog i sin tid agenturet fra en fyr oppe i Helsingør Golf Club, som ikke rigtigt orkede mere, og har så gået og passet det ved siden af min undervisning i alle årene. Nogle år sælger jeg blot et par stykker, andre år 10-15, det er lidt forskelligt. På det seneste har en del klubber set golf scooteren som et godt alternativ til buggies til udlejning. Når man kører i en buggy er man mere afskærmet og tager ikke på samme måde del i den sociale del af det at ’gå en golfrunde med vennerne’,” siger Jacob Gøth-Rasmussen, der blandt andet har solgt til udlejning til Furesø Golfklub og Nordvestjyst, der kører også en del rundt i Helsingør og Rungsted.

Mere social end buggy

”Det er ikke en helt billig løsning, den koster fra omkring 21.000 kr., men hvis det kan forlænge ens golfliv – og det kan den – så er det en god investering. Scooteren vejer omkring 50 kg, så de fleste har dem parkeret i golfklubben, men den kan faktisk skilles ad og samles på fem minutter, og kan være i et almindeligt bagagerum,” siger han.

Der kan være mange årsager til, at det er praktisk at have en golfscooter; dels alder, men også problemer med knæ eller hofter, eller lungesygdommen kol, som mange, især rygere og eks-rygere lider af.

 

Forrige artikelTo skjulte golfjuveler i Donegal
Næste artikelDanmarks mindste klub
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.