– Ingen golfklub kan klare sig ved kun at tilbyde golf. Der skal være mulighed for andre farverige og usædvanlige oplevelser, hvis man lejer sig ind i de huse, der tilhører banen, siger ejeren af HCA Golf ved Bogense, Finn Gramvad.

Han er midt i 70erne og holder sine helbredsproblemer på afstand med et aktivitetsniveau, der ville slå andre omkuld.

Golfbanen, designet af Line Mortensen, er en linkslignende oplevelse med mange originale facetter og en fantastisk udsigt til Kattegat og Æbelø, men Gramvad har efterhånden tilføjet mange udenoms goder. En af dem er det kæmpestore kulturcenter HCA Boxen, som ligger lige ved siden af de luksuriøse hytter, der har stor søgning hele året. I Boxen har der netop været en stor kunstmesse med 40 udstillere, der har været revyer, koncerter og meget andet.

Musikken er senest flyttet til hans seneste initiativ, Multikulturcentret Støberiet på Vestre Havnekaj. Her har Søs Egelind har fortalt om kræft og cannabis; Svend Nicolaisens ’genopstandne’ orkester har haft succes med at genskabe lyden fra dengang, alle lyttede til orkestret og sangerinden Lis Bjørnholt i radioen hver middag. Siden er der stort linedancertræf, koncert under Rosenfestivalen 4-5. august, og i november er Støberiet det eneste sted på Fyn, der kan skilte med Birthe Kjærs kombinerede 50 års jubilæumsshow og 70 års fødselsdagsshow.

I slutningen af samme måned afholdes det traditionelle kæmpestore julemarked omkring Boxen, og … ja, man forstår godt, at Gramvad selv bliver forpustet, når han fortæller om det.

Forrige artikelGolfindustriens “Oscar” går til Mallorca!
Næste artikelBornholm Masters næsten udsolgt
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.