Weekendens resultater betyder, at Thorbjørn Olesen stadig er inde på Ryder Cup holdet inden sidste turnering, som er Made in Denmark.

OPDATERET: Uden at spille holdt Thorbjørn Olesen fast i den sidste kvalifikationsplads til Thomas Bjørns Ryder Cup hold forud for den sidste turnering inden holdet skal sættes, og det er Made in Denmark i Silkeborg.

Vi skrev i sidste uge, at FedEx Cup turneringen i USA i denne uge også talte med, men det er ikke tilfældet (det fremgik bare ikke særligt tydeligt af kvalifikationsreglerne). Made in Denmark er sidste chance, og kloge folk med sans for ranglisteudregninger har fundet frem til, at Thorbjørn formentlig skal bruge minimum en todelt 7. plads i Silkeborg for at være helt sikker på at tage den sidste direkte kvalifikationsplads.

Europæiske kiks

Flere spillere havde chancen i den sidste turnering i USA, den stærkt besatte The Northern Trust, der var den første af fire slutspilsturneringer om FedEx Cup. Både Ian Poulter, Rafa Cabrero-Bello og Paul Casey klarede cuttet, men sluttede alle så langt nede i feltet, at de ikke fik point nok til at overhale Thorbjørn. Skotten Russell Knox missede cuttet og dermed nok muligheden for komme på holdet.

Hverken Knox eller Cabrero-Bello er kommet til Silkeborg, og det betyder, at kun to spillere kan forhindre Thorbjørn i at kvalificere sig direkte. Både Matthew Fitzpatrick og Eddie Pepperell SKAL imidlertid vinde, og selvom de begge tilhører det absolutte favoritfelt, så er det en stor opgave. Hvis Fitzpatrick vinder skal Thorbjørn slutte i Top7, og hvis Pepperell vinder, skal han slutte i Top12, for for at holde sig foran dem på den såkaldte World Points List.

DeChambeau bejler

The Northern Trust blev vundet af Bryson DeChambeau, der nu fører FedEx Cup og bejler varmt til et Captains pick fra Jim Furyk. Det samme gør Tony Finau, der med en andenplads spillede sig ind i varmen for alvor. Af de amerikanske Ryder Cup-aspiranter var det kun Matt Kuchar, der for alvor tabte terræn, og ser ud til at gå glip af Ryder Cup denne gang.

The Northern Trust viste i øvrigt, at det i den grad er USA, der står varmest lige for tiden. Både Molinari, Rose, Rahm og Noren missede cuttet, McIlroy meldte afbud for at ‘finde sin form’, mens de to unge englændere Tyrell Hatton og Tommy Fleetwood med top20 placeringer holdt fast i et stabilt højt niveau, uden at det for alvor var imponerende.

 

Forrige artikelRegelquiz: Out of bounds – nye regler i 2019!
Næste artikelHvad er en golfbanes Course Rating og Slope Rating?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.