1. 30. april – 1. maj spilles der kvalifikationsturnering om 5 pladser i Staysure Tourturneringen, Shipco Masters i Simon’s Golf Club. Staysure Tour er for spillere over 50.

Mere end 100 spillere fra 10 nationer har tilmeldt sig i håbet om at få en plads i hovedturneringen og spille med om de 2,6 mio. kr. i præmiesum med kr. 400.000 til vinderen.

Shipco Masters general manager, Henrik Bergqvist, fortæller: ”Da det er meget svært både at komme ind på Staysure Tour, og ligeså svært at holde sin plads på touren, har vi oplevet en enorm interesse for at deltage i kvallen. Flere har fortalt os, hvor glade de er for at få denne chance og ville ønske, der var flere turneringer på touren, der ville indføre denne mulighed.”

Og det er et stærkt felt, der stiller op, anført af flere tidligere Europa Tour spillere, og også Staysure Tour medlemmer, der qua deres kategori, ikke kan være sikre på at være med i det eksklusive felt. I flæng kan vi nævne spillere som Gary Wolsteholme, der har vundet 3 gange på Staysure Tour, Jonatham Cheetham, Jeff Hall og Mark Wharton med +4 i hcp. I alt stiller 25 spillere til start fra de britiske øer, 11 fra Sverige og derudover spillere fra Norge, USA, Canada, Østrig og Tyskland. Flere danskere, som f.eks. Jacob Rasmussen, Bjørn Nørgaard, Lars Honoré og Peter Jeppesen, spås dog gode chancer, og det vil hjælpe på den danske repræsentation i Shipco Masters, der indtil videre udgøres af Steen Tinning og Lars Løgstrup. Sidstnævnte er pro i Simon’s Golf Club og er med på et Wild Card.

Kvalifikationsturneringen spilles over 36 huller på Simon’s Golf Clubs B og C sløjfer, der måler lige under 6.000 meter. Det er på nær to huller den samme bane, der spilles Shipco Masters på. Startlisten til 2. runde bliver efter resultatet af første runde således, at de bedste går sidst ud. I tilfælde af lige resultat om 5. pladsen vil denne blive afgjort ved omspil umiddelbart efter rundens afslutning.

Følg livescore for Shipco Masters på golf.dk

Forrige artikelGolfbladet – April 2018
Næste artikelPatrick Reed skal kæmpe for sin popularitet
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.