Et hav af canadiske quizzer er blevet ødelagt. De indeholdt spørgsmålet: Hvornår vandt en canadier sidst golfturneringen RBC Canadian Open? Svaret var 1954, hvor Pat Fletcher (hvem husker ellers ham?) sejrede. Siden havde ingen eftergjort bedriften, ikke engang majorvinderen Mike Weir — indtil søndag aften, hvor Nick Taylor sejrede på eventyrlig vis.

Da han dummede sig midt på bag-9 syntes hans chancer væk, men han lavede smukke birdies på 17 og 18, og så manglede det kun, at Tommy Fleetwood, der gik efter sin første PGA-sejr, ikke måtte få bedre end par på par-5-hullet 18.

Hans udslag blev dårligt. Hans andet slag lagde sig i rough og gav et svært slag, som han skulle slå, stående oven over bolden. Tredje slag gav ham et 10 meter putt for sejr, men det løb en halv meter fra hullet, så der blev omspil.

Her deltes første hul efter blændende putts fra begge, men på andet fik Watney et eagleputt på godt 12 meter – og holede det! Det afgjorde sagen, og euforien brød løs. Publikum på tribunerne satte i et brøl og hoppede, så man skulle være lykkelig for, at de ikke gjorde det i takt.

Green blev invaderet, og alle de øvrige canadiske topstjerner hyldede Watney. Efter 69 år var forbandelsen brudt, og Fleetwood stemte i hyldestkoret, måske lidt lettet over ikke at have ødelagt et canadisk eventyr.

Det er faktisk den fjerde canadiske sejr på PGA i denne sæson, og det er rekord. Anderledes på spindesiden, hvor Brook Henderson i snart en del år har været nationalhelt med sine 13 LPGA-sejre, bl.a. to majors, og som tre gange er kåret som Canadas sportskvinde nr. 1 – altså for alle sportsgrene.

Nu har 42-årige Nick Watney fem sejre på PGA, så han er på vej.

Forrige artikelSøren Kjeldsen blev nr. 5 i Stockholm – Nanna Koerstz Madsen nr. 4 i USA
Næste artikelSebastians fede ‘fridag’
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.