Michael Brink har bare været fire måneder på Ledreborg Palace Golf Club, men er faldet rigtigt godt til under nye forhold.

Michael Brink blev medlem af Korsør Golfklub som junior helt tilbage i 1974, og spillede sig som en dygtig junior ned omkring 4 i handicap. Så fik han nye interesser, volleyball, som han blev så god til, at han spillede i Elitedivisionen for Fortuna Odense, mens han tidligt i 90’erne studerede til socialpædagog på Fyn.

Golfen var lagt på hylden i adskillige år, men i dag er han ikke bare PGA træner på én af landets bedste baner, Ledreborg Palace Golf ved Roskilde, han er også medlem af PGA of Denmarks bestyrelse.

Historien om hvordan det er kommet dertil, starter på Oure Idrætsefterskole på Sydfyn i 1994.
”Mens jeg spillede elite-volley og studerede i Odense, blev jeg tilknyttet Oure som volley-instruktør, og der spurgte de på et tidspunkt, om jeg kunne andet? Jo, svarede jeg, jeg kunne jo nok lidt af hvert, og opdagede så, at der stod et golfsæt henne i et hjørne. Jeg havde på det tidspunkt ikke spillet golf i mange år, men foreslog dem at vi lavede nogle golfkurser. Den idé greb de og det er fortsat derovre i mange år,” siger han.
Interessen for golf blev vagt igen, og da Michael oprindeligt er fra Slagelse, blev han involveret i hele opstartsfasen af Trelleborg Golfklub i begyndelsen af 00’erne.

”Jeg sad i flere af klubbens udvalg og fik pludselig den idé, at jeg kunne blive PGA-elev, så det var jeg mellem 2005 og 2008, hvor jeg så samtidig arbejdede i klubben. Da jeg var udlært blev jobbet som PGA-træner i Næstved Golfklub ledigt. Det fik jeg, og var der i 10 år, indtil jeg her i vinter selv besluttede at sige op, fordi jeg følte, at jeg trængte til noget andet. Jeg havde ikke noget andet på hånden, men så blev Ledreborg ledig, og jeg søgte og fik stillingen, og det er jeg meget glad for. Ledreborg og Næstved er to meget forskellige golfklubber. Aldersgennemsnittet er højere i Næstved, og i Ledreborg har jeg nok oplevet en mere dynamisk og forretningsmæssig tilgang til tingene. Det er samtidig også en af landets bedste baner, synes jeg. En bane, hvor man hele tiden skal slå gode golfslag. Jeg har fået frie tøjler til at udvikle ideer til rekruttering og fastholdelse af nye golfspillere, og har fået en fin ordning som funktionæransat klubtræner med fast løn og en bonusordning.”

Ny klub, nye ideer
Netop de ’nye tider’ for PGA-proers ansættelsesforhold har været meget diskuteret i PGA, hvor mange af ’den gamle skole’ har haft svært ved at acceptere de nye vilkår, men Michael Brink siger, at det bliver man nødt til. Han er selv rigtigt godt tilfreds med sin ordning, der faktisk også giver ham frihed til selv at få spillet nogle runder og til f.eks. at tage fri for at gå til en familiefest, noget der nærmest er umuligt for 24/7 proer af den gamle skole. Han bor stadig med sin familie i Næstved og har derfor en lille time i transport til og fra arbejde, men et par gange om ugen, hvor han arbejder sent, overnatter han i golfklubben.

”Jeg er blevet taget godt imod af medlemmerne, synes jeg, og har haft så mange lektioner, at jeg allerede er over budget,” siger han. Et af de tiltag han har lavet er PLUS træning, hvor man melder sig på et hold á otte, der fast én gang ugentligt hele sæsonen igennem har træning. Næste år fordobler han antallet af hold. Han har også taget initiativ til et ’Golf kun for kvinder’-koncept, og så skal han i gang med at kontakte de lokale skoler for et samarbejde. Juniorafdelingen i Ledreborg er nemlig meget lille, og både blandt kvinder og juniorer ligger der et stort medlemspotentiale, siger han.
Som træner underviser han meget ud fra hvad den enkelte elev selv kommer med og kan, blandt andet har han succes med at få højrehånden til at være dominerende, med fokus på rotation og en god centerbalance. Det forhindrer en almindelig fejl, mange har, hvor de trækker armene til sig i tilslaget.
”Det er ideer, jeg har puslet med i nogle år, men som jeg for alvor har turdet give mig i kast med, fordi jeg er startet et nyt sted, med nye elever,” siger han.

Forrige artikelFire fynske Pay & Play klubber går nye veje
Næste artikelFrederikshavn har potentiale: En af Danmarks bedste baner
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.